Comunitat Valenciana

La Generalitat desbloqueja la línia T2 de Metrovalencia després de reprogramar fons europeus

  • La Generalitat valenciana ha reprogramat 65 milions del programa operatiu de fons FEDER (2014-2020), la qual cosa permetrà desbloquejar una primera fase d'actuacions en la línia T2 de Metrovalencia. Concretament, es destinaran 50 milions -30 milions de fons propis de l'executiu valencià i 20 milions d'estes ajudes europees- per a iniciar les actuacions en un primer tram que va des del carrer Alacant fins a l'Oceaogràfic i amb previsió de finalització d'obres per al 2023.
Ximo Puig, Joan Ribó, Soler i Salvador anuncien el desbloqueig de la T2
Ximo Puig, Joan Ribó, Soler i Salvador anuncien el desbloqueig de la T2
Europa Press
Ximo Puig, Joan Ribó, Soler i Salvador anuncien el desbloqueig de la T2

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat per l'alcalde de València, Joan Ribó; la consellera d'Obres Públiques, Vivenda i Vertebració del Territori, María José Salvador i el titular d'Hisenda, Vicent Soler, els qui han destacat la importància de reprendre la infraestructura, després d'anys de paralització, ja que permetrà connectar importants zones de la ciutat de València.

"Hui fem un pas important i cap a avant per a reprendre esta obra", ha emfatitzat Salvador, qui ha lamentat l'estat de la infraestructura i ha dit que gràcies a estos fons "arranca des de zero per la gestió de l'anterior Consell", ha criticat.

Per la seua banda, Puig ha destacat que l'actuació suposarà donar "un horitzó a este projecte perquè siga útil en una dècada pròxima".

El cost total de tota la línia ascendix a un total de 172 milions d'euros, per la qual cosa s'ha decidisc dividir l'actuació en dos fases. Esta primera arrancarà des del carrer Alacant fins a l'Oceanogràfic i una segona des de l'aquari fins al barri de Natzaret, encara sense concretar.

Així mateix, amb la resta de fons reprogramats es portaran avant un altre tipus d'actuacions com la implantació de nous sistemes informàtics, inversions en R+D+I o que el TRAM de Benidorm passe pel nucli urbà, entre altres qüestions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento