Comunitat Valenciana

Parc Sagunt aprova la venda de cinc parcel·les, tres d'elles a Mercadona per 17 milions

  • El Consell d'Administració de Parc Sagunt ha acordat adjudicar cinc parcel·les d'este parc empresarial -tres d'elles a Mercadona, una a Vostok i una altra a Inlet- per valor de 19,2 milions per un import total de 19.217.993 euros. En conjunt, estos terrenys ocupen una superfície de 234.349 m2 de l'àrea industrial de Sagunt.
CONSELL ADMINISTRACIÓ DE PARC SAGUNT
CONSELL ADMINISTRACIÓ DE PARC SAGUNT
PARC SAGUNT
CONSELL ADMINISTRACIÓ DE PARC SAGUNT

L'Estat, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials, i la Generalitat Valenciana han invertit, a parts iguals, més de 130 milions d'euros en la realització d'este Parc Empresarial, informa l'entitat en un comunicat.

D'estes cinc parcel·les, tres van a ser adquirides per Mercadona, empresa valenciana que ja va comprar al desembre de 2016 una parcel·la en Parc Sagunt, en concret la Z2, considerada la més important i logísticament millor preparada d'este centre logístic precisament per la seua ubicació estratègica, al costat de la via del ferrocarril que connecta Sagunt amb Saragossa i del propi port de Sagunt. Mercadona va adquirir esta primera parcel·la, de 358.000 m2 de superfície, per 24.147.398 euros.

Ara, novament, la gran empresa de distribució valenciana aposta per Parc Sagunt, adquirint tres noves parcel·les que destaquen per la seua excel·lent ubicació. Es tracta de tres parcel·les contigües de 105.781 m2, 53.458 m2 i 52.510 m2 respectivament, que en conjunt sumen una superfície total de 211.749 m2 de sòl industrial. Mercadona va a destinar 17.163.738 euros a l'adquisició d'estes tres parcel·les.

Així mateix, el Consell d'Administració reunit hui ha acordat l'adjudicació d'una parcel·la de 16.100 m2 a l'empresa Vostok, l'activitat de la qual s'emmarca en el sector agroalimentari. L'empresa s'ha compromès a pagar 1.432.900 euros per esta superfície industrial.

Finalment, hui s'ha aprovat també l'adjudicació d'una cinquena parcel·la, per valor de 621.355 euros, que va a ser adquirida per Inlet, empresa valenciana dedicada a la importació i distribució de productes congelats, peixos i mariscs. Esta parcel·la ocupa una superfície de 6.500 metres quadrats. Cal destacar que l'empresa Inlet ja ocupava una parcel·la d'este parc empresarial i ha optat ara per adquirir una parcel·la contigua a la ja ocupada per a ampliar les seues instal·lacions.

SUPERFÍCIE DISPONIBLE

El parc empresarial Parc Sagunt, compta amb més de 3 milions de m2, que ocupen una ubicació estratègica, en el centre de l'Arc Mediterrani, la qual cosa li convertix en un element clau per a l'activitat industrial, comercial i logística del sud d'Europa.

Al desembre de 2016 es va adjudicar la parcel·la més gran i logísticament millor situada dins del complex. La venda d'esta parcel·la a Mercadona ha actuat com a reclam perquè nombroses empreses s'hagen interessat per Parc Sagunt i hagen optat per adquirir estos terrenys per a la imitació de les seues naus industrials.

Després de l'adjudicació de cinc noves parcel·les aprovada hui pel Consell d'Administració de Parc Sagunt, el complex explica encara amb una superfície disponible de 480.971 m2, dividits en un total de 22 parcel·les.

La Comunitat Valenciana, i en concret el Parc Empresarial Parc Sagunt, estan situats en el centre de l'Arc Mediterrani, la qual cosa els convertix en un element clau de primer ordre per a la vertebració logística europea. Per la seua localització i infraestructures, es pot considerar la porta natural del trànsit de mercaderies del sud d'Europa.

Des de la Generalitat valenciana han subratllat que amb esta venda "es confirma la consolidació de Parc Sagunt com a centre logístic de referència de la Comunitat Valenciana i de tot l'arc mediterrani".

Respecte a l'adquisició per part de Mercadona, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç i consellera delegada de Parc Sagunt, Blanca Marín, ha assenyalat que esta nova aposta de la cadena valenciana per Parc Sagunt "suposa l'impuls definitiu d'esta important àrea empresarial, que està cridada a convertir-se en un centre logístic de primera categoria a nivell europeu, a causa de la seua estratègica ubicació, en el centre de l'Arc Mediterrani".

"A més -ha afegit Marín-, cal destacar que la reactivació de Parc Sagunt després de huit anys de paràlisis ha sigut una de les prioritats del Govern valencià perquè entenem que el sòl industrial constituïx una infraestructura estratègica de primer ordre per al desenvolupament de la nostra economia i el manteniment del mercat de treball valencià".

Al final de la reunió del consell d'administració de Parc Sagunt, celebrat este divendres a Madrid, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament i presidenta de Parc Sagunt, María José Mira, ha afirmat, que "una vegada mes el Govern de Ximo Puig ha demostrat que sap gestionar els escassos recursos que li arriben de l'Executiu de Rajoy".

"DONAR LA VOLTA A UN PROJECTE ENTERRAT"

"Amb esta actuació, culminem dos anys de treball després dels quals hem aconseguit donar la volta a un projecte amb més de 200 milions d'euros enterrats i que no tenia cap tipus de prioritat per al Govern del Partit Popular", ha postil·lat.

"Per descomptat -ha afegit Mira-, la qual cosa ara hauria de fer el ministre Montoro és cridar el conseller Vicent Soler i establir d'una vegada les bases i el full de ruta del canvi de model de finançament autonòmic i, per descomptat, la immediata engegada de les obres del Corredor Mediterrani".

"Si el Govern del senyor Rajoy no deixa de tractar els valencians com a espanyols de segona, ens obligarà a perdre l'oportunitat de ser la regió competitiva que la Comunitat Valenciana sempre hauria d'haver sigut", ha conclòs Mira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento