Comunitat Valenciana

Ximo Puig i Mónica Oltra defensen el “Pacte del Botànic” en el seu segon aniversari

  • En els dos anys que queden de legislatura el pacte es desenvoluparà "amb tota la màxima intensitat", ha assegurat el president de la Generalitat Valenciana.
  • La vicepresidenta considera que l’executiu valencià ha aconseguit "un escenari d'estabilitat, d'honradesa i de diàleg".
  • La portaveu del consell ha declarat que els seminaris per a revisar l’acord es compatibilitzaran amb els processos interns dels partits sense interferir en ells.
Puig, Oltra y Montiel, durante el acto de la firma del documento celebrado este miércoles en el Jardín Botánico de Valencia.
Puig, Oltra y Montiel, durante el acto de la firma del documento celebrado este miércoles en el Jardín Botánico de Valencia.
KAI FÖRSTERLING / EFE
Puig, Oltra y Montiel, durante el acto de la firma del documento celebrado este miércoles en el Jardín Botánico de Valencia.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defés este divendres que el Consell "està complint" amb el pactat en l'Acord del Botànic -firmat per PSPV, Compromís i Podem- i ha assegurat que en els dos anys que queden de legislatura es desenvoluparà "amb tota la màxima intensitat".

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, abans de participar en les jornades 'Alimentació 4.0: Els reptes del segle XXI', en ser preguntat per si té "alguna preocupació" de cara al que queda de legislatura, especialment després que la nova direcció de Podem a la Comunitat, amb Antonio Estañ com a nou secretari general, haja advertit que va a ser "més fiscalitzador amb el Consell".

Sobre este tema, Puig ha assenyalat que Podem "fa bé" a tindre una posició fiscalitzadora perquè "és el paper que van triar en l'Acord del Botànic", ha indicat per a subratllar que l'executiu valencià està "complint" amb el pacte. "El que volem és desenvolupar-lo amb la màxima intensitat en esta segona part de legislatura", ha remarcat.

En este sentit, ha posat en valor que en estos dos primers anys de mandat el Consell ha aconseguit "un escenari d'estabilitat, d'honradesa i de diàleg" que ha significat "un procés de reparació de drets, de reconstrucció social i econòmica" que, al seu juí, ha suposat "començar el renaixement de la Comunitat Valenciana". "Ací estem i ací anem a continuar estos dos anys", ha subratllat Puig.

“Casats i amb totes les de la llei”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat, preguntada per este tema en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que "els membres del Govern anem a seguir casats i amb totes les de la llei". La vicepresidenta del Govern valencià ha recordat que este acord va ser l'un compromís amb la ciutadania, un pacte "molt prudent", una "ferramenta de treball i el nostre contracte social amb els ciutadans", ha asseverat. Oltra ha postil·lat que este pacte "està a prova de bombes, mentre se seguisca complint".

"Hi ha sintonia en les polítiques", ha exposat. "Els integrants del Govern anem a seguir casats i amb totes les de la llei. I no té per què produir-se cap separació perquè seguim governant com el primer dia i tenim molt per fer en estos dos anys i en els quals vinguen", ha destacat. Preguntada per si es posposaran els seminaris que realitza el pacte davant la coincidència en dates amb el pròxim congrés intern del PSPV, Oltra ha manifestat que el seminari se celebrarà "òbviament sense interferir en cap procés intern dels membres que integren el Govern". "Se n'aniran compatibilitzant", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento