Comunitat Valenciana

Ábalos exigeix a qui vulga liderar el PSPV que es presente "sense pressions"

  • Qui vulga presentar-se que ho faça "amb una llengua clara i amb valor, sense intermediaris, sense pressions", ha dit el portaveu del PSOE en el Congrés.
  • El valencià ha explicat que el procediment permet una 'bicefàlia', de manera que el president de la Generalitat pot no ser el secretari general del partit.
  • "La militància vol participar, decidir, actuar democràticament i no li agrada que uns altres li condicionen o li dirigisquen la seua voluntat", ha declarat.

El portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats i secretari general del PSPV-PSOE de la província de València, Jose Luis Ábalos, ha assenyalat este divendres que el procés per a l'elecció del secretari general del PSPV que aprovarà esta vesprada el comité nacional preveu la lliure concurrència i ha exigit a qui vulga presentar-se que ho faça "amb una llengua clara i amb valor, sense intermediaris, sense pressions, sense condicionament i deixant que la militància es pronuncie lliurement".

Ábalos, en roda de premsa, ha descartat que "hi haja blocs de 'sanchistes' ni 'susanistes' i ha assenyalat que en este procés no calen ponts ni intermediaris. "Esta és l'hora de la militància i parlar en eixa clau és no haver entès res", ha recalcat. Preguntat per si considera que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, pot actuar de "pont", ha replicat que "per descomptat no fa falta mediació cap". "Açò no es resol així, sinó donant normalitat al procés i creient-te de veres les normes del teu partit i no pretendre que són qüestions per a quedar bé". "Eixa forma de fer política s'ha acabat", ha constatat. En eixe sentit, ha insistit que és "un procés obert que es realitza perquè es puguen presentar i la credibilitat d'este sistema passa per garantir esta possibilitat".

Sobre este tema, ha aclarit que l'elecció del secretari general "no és una renovació" sinó que passa sempre per "una elecció nova" i per açò el que vulga presentar-se ha de "plantejar un projecte que done impuls al PSPV". "Qualsevol que es vulga presentar ha de plantejar-se què pot aportar per a millorar l'organització del PSOE", ha apuntat.

Preguntat per si considera que l'actual president i secretari general del PSPV reuneix estes condicions ha apuntat que és el que Ximo Puig "va a haver d'expressar". "Depén de la voluntat que es tinga i les idees clares del que hi haja que fer", ha assenyalat. Sobre este tema, ha explicat que el procediment permet una 'bicefàlia' de manera que el president de la Generalitat pot no ser el secretari general del partit. "Solament seguisc que el procediment ho permet no que estiga advocant per ella", ha aclarit. Per contra, ha advertit: "Pretendre fer acords de tres o quatre arrogant-se no sé quina representativitat no funciona i ningú pot arrogar-se una responsabilitat que no li correspon a l'hora d'exercir una opció".

"Sense temor"

En eixe sentit, ha apuntat que no entén que s'aproven processos perquè després s'afronten "amb prevenció o temor a complir els processos que hem obert". "A més, la millor forma de posar-ho en valor és exercir el dret", ha constatat. De fet, ha subratllat que amb el Congrés Federal en el PSOE s'ha obert un procés en el qual "els militants volen decidir sense cap tipus de condicionament, que defugen els acords i els interlocutors que intenten condicionar els processos".

Sobre este tema, ha subratllat que "no és un fet aïllat" del congrés federal, sinó que és "un sentiment de la militància que arribarà fins a l'última assemblea local i que cal tindre-ho en compte". "La militància vol participar decidir, actuar democràticament i no li agrada que uns altres li condicionen o li dirigisquen la seua voluntat", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento