Comunitat Valenciana

Intersindical convoca vaga d'educadors pel "maltractament institucional" de la Generalitat

  • L'entitat acusa la Generalitat "d'institucionalitzar la síndrome de Procusto i decapitar tot allò que no encaixe en un estereotip professional monodisciplinari".
  • El sindicat, que assegura que la Conselleria desincentiva la participació en les vagues, ix este divendres al carrer "per a exigir dignitat laboral i educativa".
  • "S'han tret la disfressa dialogant i han posat en joc tota l'artilleria al seu abast contra l'exercici d'un dret, el dret de vaga", asseguren.
Aula de Educación Infantil
Aula de Educación Infantil
GOBIERNO DE ARAGÓN
Aula de Educación Infantil

Intersindical Valenciana ha tornat a convocar vaga per al personal d'Educació Infantil i Educació Especial este divendres perquè "l'èxit" de la jornada de vaga del passat 31 de maig "tan sols li ha servit a la Conselleria d'Educació per a reafirmar la seua decisió d'institucionalitzar la síndrome de Procusto i decapitar tot allò que no encaixe en un estereotip professional monodisciplinari".

Per això, en un comunicat, el sindicat ha anunciat que este divendres "una vegada més, les educadores i educadors, sense por, faran vaga per a exigir dignitat laboral i educativa" i "tornaran a eixir al carrer per a explicar que des de ja mateix, amb el personal educador, poca broma i més sentit". "Les educadores i educadors tornaran a apostar pel futur del sistema educatiu", han asseverat.

La Generalitat, segons han denunciat, "s'han tret la disfressa dialogant i han posat en joc tota l'artilleria al seu abast contra l'exercici d'un dret, el dret de vaga, constitucionalment garantit", a causa que, han explicat, han vist "tot tipus d'estratègies per a desincentivar la participació activa en les vagues convocades, com per exemple determinar un procediment informàtic que lamina la participació percentual en un total que inclou fins i tot personal alié en la convocatòria, o impedint consignar amb exactitud el temps de les parades".

"A més, hem vist l'Administració anunciar unilateralment el trencament de les actuals negociacions en no acceptar les organitzacions sindicals la seua última proposta, amb el càstig afegit de la possible defunció de la Comissió Mixta de Mediació", han criticat, i han afegit: "Paradoxalment, este anunci ho feia verbalment l'Administració fins i tot abans que esta organització sindical manifestara expressament la seua postura davant eixa proposta suposadament rebutjada".

Crítiques a Marzà

Igualment, han acusat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, de "pretendre vestir esta mobilització d'un interés purament econòmic que mai ha tingut" i també de "negar un incompliment generalitzat de la normativa que està més que acreditat en els dos requeriments de la inspecció de treball, a denúncia d'Intersindical, en els quals, a més, es considera que estos incompliments s'estan cobrant un preu altíssim en la salut dels treballadors".

Segons ha criticat el sindicat, Marzà també "s'ha atribuït la conquesta i el protagonisme d'una negociació pionera a tres bandes que, en tot cas, és una exigència del decret 56/2013, de 3 de maig, del Consell, el qual no fa sinó arreplegar una negociació anterior gestada i conquistada pel primer manifest de les educadores de juny de 2003 i les jornades de vaga, una altra vegada convocades en solitari per Intersindical, durant el curs 2008-2009". "Massa desconeixement, o massa fabulació", han postil·lat.

El sindicat ha assenyalat també que este dijous "ha arribat a alguns centres novament la resolució de servicis mínims de 29 de maig, la qual Intersindical va recórrer i va ser modificada a 30 de maig per resultar abusiva". "Potser un error, però per a nosaltres resulta del tot inadmissible i injustificable", han afegit. "Una vegada més contra tot i contra tots", Intersindical ha apuntat que els educadors d'Educació Especial i Infantil tornaran a la vaga este divendres de 12.00 a 15.00 hores i es concentraran davant la Conselleria d'Educació en les tres capitals de província per a "demanar ajuda i oferir esperança".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento