Comunitat Valenciana

Un llibre sobre teatre espanyol homenatja Josep Lluís Sirera, catedràtic d'Història del Teatre

  • La presentació es portarà a terme este dijous en el Centre Cultural la nau de la Universitat de València.
  • Sirera fou un "gran estudiós, professional i apassionat del teatre, que ha exercit el seu mestratge sobre diverses generacions d'investigadors fins a la seua mort".
  • Segons la UV, el volum és "un intent d'unir tots els aspectes de la representació" teatral i en ell col·laboren una trentena de professors.
Llibre de teatre espanyol, en homenatge a Josep Lluís Sirera
Llibre de teatre espanyol, en homenatge a Josep Lluís Sirera
UV
Llibre de teatre espanyol, en homenatge a Josep Lluís Sirera

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà este dijous la presentació del llibre 'Teatro hispánico y su puesta en escena. Estudios en homenaje a Josep Lluís Sirera', en un acte presidit pel rector Esteban Morcillo, comptarà amb les intervencions de Carlos Padilla, degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat; Teresa Ferrer, directora del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat i Josep Lluís Canet director del Servei de Publicacions de la institució.

El teatre ha sigut objecte d'estudi, investigació, docència, creació, crítica i reflexió per al professor Sirera (València, 1954-2015), primer catedràtic d'Història del Teatre de la Universitat de València i un dels pocs d'Espanya. L'obra reuneix treballs acadèmics de col·legues i deixebles que han compartit el seu saber i amistat.

Es tracta d'un llibre d'estudis teatrals que pretén ser un "sentit homenatge" al docent, "gran estudiós, professional i apassionat del teatre, que ha exercit el seu mestratge sobre diverses generacions d'investigadors fins a la seua mort". "El seu compromís, trajectòria i dedicació, al llarg de quasi quaranta anys, han sigut un exemple de la projecció del professor universitari i dels seus tres àmbits professionals: la docència, la investigació i la gestió", ha indicat l'entitat.

"És un volum que intenta ser un referent dels estudis del teatre hispànic des dels plantejaments de les pràctiques escèniques (actors, atrezzo, escenaris, teatres, etc.), en un intent d'unir tots els aspectes de la representació i col·laboren una trentena de professors", han assenyalat els editors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento