Comunitat Valenciana

Jutgen l'exalcalde de Bigastre (PSPV) acusat de pagar 23.000€ en restaurants en dos anys amb una targeta municipal

  • El fiscal sol·licita quatre anys de presó per un delicte de malversació de fons públics per a l'exalcalde socialista de Bigastre (Alacant), Raül Valerio, al qual acusa d'usar una targeta de crèdit municipal per a pagar en bars i restaurants entre els anys 2009 i 2011, per un import total de 22.921,58 euros. La mateixa pena reclama per secretari-interventor de la localitat en aquell moment.

El fiscal ha plantejat les seues qualificacions prèvies en l'inici del juí amb jurat popular que ha arrancat este dimarts en la secció setena de l'Audiència d'Alacant, amb seu a Elx. L'acusació particular s'ha sumat a esta petició de pena.

A més, la Fiscalia demana per a l'exprimer edil inhabilitació durant deu anys per a ocupar càrrec d'alcalde o regidor i per al secretari-interventor altres deu anys d'inhabilitació per a l'acompliment de qualsevol càrrec que supose el control de la despesa o la fiscalització de la gestió econòmica municipal. Així mateix, els reclama que retornen al consistori els quasi 23.000 euros suposadament malversats.

Per la seua banda, la defensa de tots dos, en mans del mateix lletrat, ha negat els delictes que se'ls imputen i considera que no hi ha arguments que apunten al fet que les despeses que es denuncien no anaren destinades a satisfer necessitats públiques i que no s'especifica la seua destinació privada. La denúncia per eixes despeses va sorgir, dos anys i mitjans després que deixara el càrrec Valerio, a instàncies de la seua successora en l'Alcaldia, Rosario Bañuls.

DESAPARICIÓ DELS TIQUETS

A més, la defensa de l'exalcalde socialista ha assenyalat que el sistema per a justificar eixos pagaments era a través de tiquets i factures que s'entregaven a un funcionari per al seu arxiu. I ha postil·lat que quan Raúl Valerio va deixar el càrrec, els justificants estaven en el consistori i dos anys i mig després havien desaparegut.

A açò, ha agregat que l'ús de la targeta va ser "legítim" i "correcte" i "no en el seu propi benefici", atés que ha argumentat que responien gastos "bastant normals" de tota la corporació.

Quant al secretari-interventor, la defensa ha al·legat que la falta de control no va ser per omissió sinó per convicció que el sistema emprat amb la targeta de crèdit, encara que no fóra el més ortodox, deixava "rastres suficients" com per a justificar-los.

La defensa sosté que una possible condemna seria "injusta" perquè l'Ajuntament té "vies alternatives" per a conéixer l'origen de les despeses i si escau exigir el reintegrament i ha afegit que el Tribunal de Comptes no va veure "res estrany".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento