Comunitat Valenciana

Morata (Cambra) veu "predisposició" entre empreses i estiba per a aconseguir un acord que demana que arribe "en breu"

  • El president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha considerat este dilluns, primer dia de vaga dels estibadors en els ports espanyols, que després de les últimes reunions entre patronal i sindicats hi ha "bona predisposició" per a arribar a un acord que espera que es produïsca "en breu" per a tornar "a la normalitat" en els recintes portuaris.
José Vicente Morata
José Vicente Morata
EUROPA PRESS
José Vicente Morata

Així ho ha indicat Morata als mitjans de comunicació, després de presentar la II edició del Congrés Go Global d'Internacionalització, acompanyat pel conseller d'Economia, Rafa Climent, en ser preguntat per la vaga d'estibadors que arranca la seua primera jornada este dilluns i que es perllongarà al llarg de tres setmanes en el marc de la negociació oberta amb la patronal sobre la reforma del sector aprovada pel Govern.

Sobre este tema, Morata ha advertit que el conflicte és "greu", encara que ha destacat que hi ha empreses que han pres mesures i "solucions" davant la jornada de vaga tant en l'avituallament com en les seues exportacions per a "evitar que es produïsquen conflictes d'este tipus".

No obstant açò, ha urgit al fet que s'aconseguisca un acord perquè "se solucione" el conflicte i, en este sentit, ha destacat que "sí que poden haver-hi aspectes d'acord", com les últimes negociacions entre patronal i sindicats de l'estiba, per la qual cosa considera que "hi ha bona predisposició per a un acord".

"És un conflicte de massa anys que porta llastrant a les nostres empreses i esperem que en breu termini es puga arribar a un acord i entrar en una normalitat que és del que es tracta", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento