Comunitat Valenciana

La Xarxa Vives d'Universitats defèn el decret plurilingüe i critica la "judicialització de l'educació"

  • La Xarxa Vives d'Universitats ha expressat el seu suport al decret de plurilingüisme de la Generalitat Valenciana perquè és "un instrument educatiu que afavorirà l'aprenentatge integrat del valencià, el castellà i l'anglés". Per açò, ha lamentat la suspensió cautelar de la norma i la "judicialització de l'educació".

La xarxa ha mostrat el seu suport al comunicat sobre la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i les Unitats per a l'Educació Multilingüe (UEM) de les universitats de València, Alacant i Castelló Jaume I, del passat 25 de maig, que destacava els avantatges de caràcter tècnic, didàctic i pedagògic del Decret 9/2017.

Així mateix, lamenta "la judicialització de l'educació valenciana" i la decisió del Tribunal Superior de justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de suspendre cautelarment el decret, que establix el model lingüístic educatiu valencià.

Finalment, estes entitats defenen el decret com "un instrument educatiu que afavorirà l'aprenentatge integrat del valencià, el castellà i l'anglés".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento