Comunitat Valenciana

PP afirma que hi ha menors de 3 anys en centres de forma il·legal i exigix comissió d'investigació sense "succedanis"

  • La portaveu adjunta del grup 'popular' en les Corts, María José Català, ha denunciat este divendres que s'estan internant menors de 3 anys en els centres depenents de la Generalitat de forma "il·legal" i ha exigit que s'òbriga una comissió d'investigació i "no succedanis" com la taula de treball proposada per PSPV i Compormís. "Que no ens prenguen per tontos", li ha retret.
Català, en una imatge d'arxiu
Català, en una imatge d'arxiu
GVA
Català, en una imatge d'arxiu

Catalá, en declaracions als mitjans, ha explicat que segons la llei de protecció de la infància 1/1996 "en els casos de menors de 3 anys s'ha de prioritzar l'acolliment familiar". No obstant açò, en centres de menors d'Alacant "hi ha xiquets internats quan hauria d'haver-hi hagut un acolliment familiar".

En eixe sentit, ha lamentat que esta situació "denota una vegada més" que la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "porta dos anys gestionant els centres de menors de forma molt deficient". Per açò, ha assenyalat que "deu assumir responsabilitats i vindre a les Corts" on "s'ha d'investigar un poc més que les coses vinculades al PP, sinó també que està fent el Govern".

Així, ha detallat que el PP vol saber en una comissió d'investigació "si açò és veritat, quants casos hi ha, en quins centres s'estan produint, si hi ha justificació o no", així com "si encara hi ha menors en el centre de Monteolivete malgrat que disposa d'un informe de la fiscalia de menors instant a què es traslladen". "Exigim a Oltra que diga si van a recolzar esta comissió o no", ha recalcat.

Catalá ha anunciat que la setmana vinent en la interpel·lació que té Oltra li preguntarà sobre els ingressos de menors de 3 anys, dels quals han tingut coneixement a través dels propis centres. No obstant açò, ha lamentat que Oltra "ha establit la política de la por" en la Conselleria d'Igualtat i "s'ha instat els funcionaris a no tindre cap comunicació que no siga via Direcció territorial". "La senyora Oltra que és tan transparent està començant a ser una mica opaca excepte quan vé ací a una comissió a relatar dades de menors", li ha retret.

D'altra banda, respecte a la proposició no de llei que van presentar este dijous PSPV i Compromís ha explicat que no existix en el reglament de les Corts la figura de la 'mesa de treball'. "No sabem de què va eixa proposta, no sabem si ens prenen per tontos, si volen diluir la seua responsabilitat o si estan fent un joc de trilers perquè ací en les Corts es vé a treballar amb un reglament", els ha recriminat.

En eixe sentit, ha aclarit que el reglament de les Corts establix comissions legislatives, no legislatives, d'estudi, d'investigació i si escau unes subcomissions. "Açò és el que consta en el reglament, però la taula de treball no està establit", ha evidenciat. A més, ha criticat que ni tan sols han establit el termini, si tots els integrants disposaran de tota la informació i comptaran amb tots els expedients ni l'esquema de treball.

Per açò, ha insistit que Oltra ha de dir "què opina, què va a fer i si transmetrà al seu grup parlamentari que voten a favor de la comissió d'investigació que ha sol·licitat el PP o no". "Però que no ens vinguen amb succedanis que a més no existixen", ha insistit.

Sobre este tema, ha apuntat que la vicepresidenta pot constituir la mesa de treball quan vullga perquè no requerix d'una aprovació per part de la Cambra". "És una presa de pèl amb lletres majúscules", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento