Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís demanen crear una taula de treball sobre la situació del sistema d'atenció a menors

  • Els grups parlamentaris socialista i Compromís han presentat una iniciativa en les Corts en la qual insten el Consell a impulsar la creació d'una taula de treball sobre la situació del sistema d'acolliment residencial i protecció infantil, ja que els menors "mereixen que la política estiga a l'altura de la seua dignitat".

En esta proposició no de llei, proposen que eixa taula estiga conformada per representants de les conselleries implicades, personal tècnic de la Generalitat, entitats i associacions en defensa del dret a la infància, així com per representants dels grups parlamentaris.

Reclamen, així, realitzar un diagnòstic de la situació i evolució dels centres de menors i del conjunt del sistema d'acolliment, analitzar les denúncies i estudiar les mesures necessàries per a evitar que este tipus de situacions tornen a produir-se.

PSPV i Compromís consideren "prioritari superar i donar solucions a les problemàtiques que s'han generat en els centres de menors" de la Comunitat, "algunes d'elles sota investigació judicial".

"Els menors que han sigut víctimes d'un sistema de protecció que no sempre ha donat resposta a les seues necessitats no poden ser ara novament víctimes del tracte que es realitza de la seua problemàtica" i per a fer compatibles els principis de visibilitat i respecte als drets dels menors "és fonamental generar un espai de treball" com la taula que es proposa engegar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento