Comunitat Valenciana

CSI·F recorre el decret d'ús institucional i administratiu de les llengües oficials i demana la seua suspensió cautelar

  • El sindicat CSI·F ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) un recurs contenciós contra el decret 61/2017, de 12 de maig, del Consell que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l'Administració de la Generalitat.

La central sindical ha demanat a sala la suspensió cautelar "pels perjuís d'impossible o difícil reparació" que considera que implicaria esta normativa, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

D'acord amb CSI·F, el decret "no va ser negociat amb els representants dels treballadors, com resulta obligat de conformitat amb el que es disposa en l'article 37 de la Llei 7/2007 per la qual s'aprova l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic", malgrat afectar les condicions de treball.

CSI·F apunta en els seus arguments que, com la jurisprudència ha declarat, "quan el dany no és susceptible de valoració econòmica perquè l'avaluació oferix grans dificultats, es considera de reparació impossible o almenys difícil, i es donarà el supòsit previst per a suspendre l'execució".

El sindicat assenyala igualment, en l'escrit d'interposició del recurs, que establix el valencià com a llengua destacada "la situa en posició de prevalença que vulnera l'establit en l'article 3 de la Constitució Espanyola, l'article 6 de l'Estatut d'Autonomia, així com l'article 7 de la Llei 4/1983 que el propi decret impugnat desenvolupa".

Així mateix, la central sindical considera que col·loca el valencià "en un plànol diferent del castellà malgrat que les dos són oficials i han de situar-se al mateix nivell". Per a CSI·F, este decret atemptaria contra els articles 20 i 23 de la Constitució Espanyola, "que defenen el dret a la llibertat d'expressió i l'accés a càrrecs i funcions en igualtat de condicions".

En esta línia, assenyala que l'administració "ha de garantir el dret dels empleats públics a utilitzar la llengua que lliurement escullen, d'entre les oficials, en parlar i escriure en l'exercici de les seues funcions". "La normativa aprovada pel Consell, que especifica la llengua en la qual realitzar eixes tasques, atemptaria contra eixa llibertat d'expressió lingüística del treballador", sosté.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento