Comunitat Valenciana

Consell, Govern i Ajuntament de València crearan un comité per a analitzar el deute del Consorci

  • Estarà format per tècnics de les tres administracions, els quals s'encarregaran d'estudiar amb "rigor i serietat" la situació de la Marina Reial Juan Carlos I.
  • L'alcalde, Joan Ribó, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el secretari d'Estat d'Hisenda s'han reunit per a preparar el pròxim Consell Rector.
  • L'espai s'està convertint en "un centre de primera magnitud d'emprenedoria i un pol de desenvolupament de la ciutat" i sense el deute "tindria una situació sanejada".
La Marina de València
La Marina de València
ELECTROSPLASH FESTIVAL
La Marina de València

L'Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Hisenda han acordat este dimarts crear un comité d'experts tècnics, que representaran les tres administracions, per a analitzar amb "rigor i serietat" la situació del deute del Consorci València 2007, organisme encarregat de la gestió de la Marina Reial Juan Carlos I, que ascendeix a més de 450 milions.

Així ho ha avançat l'alcalde de València, Joan Ribó, als mitjans de comunicació, després de mantindre una trobada esta vesprada amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el director general del Consorci València 2007, Vicent Llorens, en una trobada prèvia al Consell Rector d'este últim.

Ribó ha valorat "positivament" la trobada i el "canvi significatiu del govern" que s'ha traduït en esta primera trobada des que es nomenara al març José Enrique Fernández de Moya vicepresident primer del Consorci per la seua condició de secretari d'Estat d'Hisenda.

El primer edil ha explicat que en la trobada d'este dimarts s'ha decidit, d'una banda, la celebració del Consell Rector de l'organisme per a "esta setmana" els punts de la qual de l'ordre del dia s'acabaran de concretar amb el Govern demà dimecres i, per una altra, la creació d'un comité d'experts tècnics per a analitzar la situació del deute i "com es pot gestionar".

El primer edil ha ressaltat que la Marina és una zona que té "un gran ventall de possibilitats", que està evolucionant cap a "un centre de primera magnitud d'emprenedoria i un pol de desenvolupament de la ciutat" i que està "creixent molt en la seua despesa corrent i funcionament normal", per la qual cosa ha subratllat que sense el deute que arrossega "tindria una situació sanejada".

Per açò, ha reiterat que és necessari que se solucione la seua situació financera de la mateixa forma que "els Jocs Olímpics a Barcelona o les exposicions universals de Sevilla i Saragossa".

Present i futur de la Marina

Per la seua banda, el secretari d'Estat d'Hisenda ha destacat esta "primera presa de contacte" amb el consistori valencià i la Generalitat Valenciana per a començar a abordar "el present i el futur de la Marina". Així, ha indicat que "com més prompte millor", previsiblement en el mes de juny, se celebrarà el Consell Rector de l'organisme per a "que no patim en cap concepte paràlisi alguna en el desenvolupament de l'activitat econòmica" i ha insistit que este dimecres es tancarà els assumptes que s'abordaran en l'ordre del dia.

Respecte al comité d'experts ha destacat que esta decisió ha nascut de la "voluntat de l'acord i el consens de les tres administracions". "Es tracta d'analitzar amb rigor i serietat el present i futur en termes de viabilitat del Consorci perquè no volem deixar-ho en mans de polítics o de les institucions, sinó de tècnics que representen a cadascuna de les administracions per a saber el punt de partida i el full de ruta que hem de recórrer", ha subratllat.

"Mateix tracte"

Finalment, el conseller Vicent Soler s'ha pronunciat en similars termes que l'alcalde de València i ha valorat el "canvi" d'actitud del Govern quant a la situació del Consorci 2007 després d'anys en els quals, al seu juí, "hi ha una evidència i sensació sobre que el tracte rebut no ha sigut el mateix que han rebut altres territoris". "I això li l'hem fet notar", ha explicat.

Soler ha puntualitzat que és "molt important" esta zona de la ciutat de València per la seua singularitat i potencial de futur, per la qual cosa ha indicat que la seua intenció no és únicament llevar "la llosa" que arrossega, sinó "un tracte similar a altres llocs d'Espanya". "Creiem que amb les idees que tenim hi ha molta possibilitats de futur". És un gran espai per a la ciutat de València, la Comunitat i per al conjunt d'Espanya", ha reivindicat Soler.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento