Comunitat Valenciana

El PP demana que la Tomatina siga declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco

  • El PP de la província es reuneix amb l'agrupació de Bunyol amb l'objectiu "d'articular les accions per a dur a terme els tràmits en totes les escales".
  • També defendrà la inclusió de la Festa de la Tomatina de Bunyol en l'Inventari General de Patrimoni Cultural Immaterial espanyol.
  • És una festa "d'origen veïnal, sorgida espontàniament i mantinguda a través del temps per la tradició del poble de Bunyol de forma col·lectiva".
Imatge del Tomatina de Bunyol
Imatge del Tomatina de Bunyol
'©AYUNTAMIENTO DE BUÑOL - WWW.LATOMATINA.INFO'
Imatge del Tomatina de Bunyol

El PP de la província de València ha anunciat este dimarts que recolzarà la proposta dels 'populars' de Bunyol perquè la Tomatina de la localitat siga declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Així ho ha assegurat el president del Partit Popular de la Província de València, Vicente Betoret, qui ha assegurat que es recolzarà la proposta del PP de Bunyol per a sol·licitar que la Festa de la Tomatina siga inclosa en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, perquè puga optar a ser reconeguda per la Unesco.

Betoret, acompanyat del secretari general del PPVAL, Vicente Ferrer, s'ha reunit amb el portaveu del PP a Bunyol, Marcial Díaz, i el President internacional del Programa Unesco Ruta de la Seda i diputat nacional Jose María Chiquillo amb l'objectiu d'articular les accions per a dur a terme els tràmits en totes les escales", segons ha informat el partit en un comunicat.

D'esta manera, ha anunciat que el PP ha sol·licitat la celebració d'un Ple Extraordinari en l'Ajuntament de Bunyol amb l'objectiu de poder debatre l'inici dels tràmits, una sessió que tindrà lloc la pròxima setmana. Així mateix, ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei en les Corts, per a sol·licitar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana la incoació i tramitació de l'expedient per a la declaració com a Bé d'Interés Cultural (BIC) Immaterial de la Tomatina, "amb la finalitat de dotar-la del règim de protecció legal de tals béns".

Així mateix, ha assenyalat que defendrà la inclusió de la Festa de la Tomatina de Bunyol en l'Inventari General de Patrimoni Cultural Immaterial espanyol de manera que siga Declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial espanyol, en els termes previstos en la Llei10/2015, de 26 de maig, per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

Per al PPVAL, la Festa de la Tomatina de Bunyol reuneix un "inequívoc" valor patrimonial, "en estar vertebrada per tots els mecanismes de connexió entre festa i patrimoni i s'enquadren clarament dins de la figura del patrimoni immaterial, contemplat en tots els marcs jurídics patrimonials d'orde mundial, europeu, espanyol, autonòmic i local".

Betoret ha assenyalat que la Tomatina de Bunyol, "expressió viva i popular d'un poble", és una festa "d'origen veïnal, sorgida espontàniament i mantinguda a través del temps per la tradició del poble de Bunyol de forma col·lectiva i s'ha convertit en una manifestació popular i en una expressió festiva singular de primer ordre dins i fora del nostre territori".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento