Comunitat Valenciana

El jutge prorroga 18 mesos més la investigació pel magatzem de gas Castor

  • El jutge ha decidit prorrogar 18 mesos més -fins a desembre de 2018- la instrucció de la causa en la qual s'investiguen presumptes irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió d'explotació del projecte Castor, el magatzem subterrani de gas de Vinaròs (Castelló), després de rebre l'informe de l'Institut Tecnològic de Massachusets.
Castor
Castor
COMPROMÍS
Castor

El jutge accedix així a la petició del ministeri fiscal, que al maig va sol·licitar l'ampliació del termini d'instrucció de la causa, segons consta en un acte fet públic pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El jutjat d'instrucció número 4 de Vinaròs -que instruïx el 'cas Castor'- va acordar al gener de 2016 declarar la causa complexa i va fixar un termini inicial d'instrucció de 18 mesos.

La causa consta de més de 13.000 folis, respecte dels quals s'ha instruït al llarg de 18 mesos, encara que, segons el magistrat, no pot dir-es que la instrucció és trobe encara conclosa, tenint en compte que s'ha rebut recentment l'informe de l'Institut Tecnològic de Massachusets, que està redactat en anglés, i només s'ha tingut accés als conclusions, redactades en castellà.

Així, en esta resolució s'indica que és fa precisa la traducció de l'informe per a poder efectuar una anàlisi "més profunda" de quins han sigut els motius que han portat als tècnics a l'emissió del mateix.

A més, s'afig que només després del coneixement íntegre de l'informe és podran determinar les següents diligències instructores que del coneixement del mateix es puguen derivar que podrien comportar la realització de noves perícies que és considerarien "indispensables" per a aclarir els fets i determinar els presumptes responsables.

Així, el jutge decidix acordar la pròrroga de la instrucció de la causa per 18 mesos addicionals, la qual haurà de concloure el 6 de desembre de 2018, llevat que s'estime convenient una nova pròrroga de la mateixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento