Comunitat Valenciana

PP demana que s'investigue la F1: "No hi haurà persones violades, assetjades ni xiquets tutelats patint desprotecció"

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
María José Català en imatge d'arxiu
María José Català en imatge d'arxiu
Europa Press
María José Català en imatge d'arxiu

La portaveu adjunta del PP en les Corts Valencianes, María José Catalá, ha demanat este dimarts que s'investigue sobre el Gran Premi de F1 i "qui haja ficat la mà que ho pague i qui siga innocent que també se sàpia". "Els papers no se'n van a moure i ningú els va a perdre", ha dit, i ha afegit: "En eixe assumpte no va a haver-hi persones violades, assetjades, ni xiquets tutelats per la Generalitat que estiguen patint desprotecció".

Catalá s'ha manifestat en estos termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntada per la personificació el dilluns d'agents de la Guàrdia Civil de València en la seu de la Conselleria de Vivenda amb sengles oficis de la Fiscalia en els quals es demana documentació relativa als expedients adjudicats per l'anterior govern del PP per a la contractació d'obres de condicionament per a la realització del Gran Premi de F1 i del viatge que va realitzar l'exconseller d'Infraestructures i Transports Mario Flores a Dubai i Bahrain del 30 de març i 2 d'abril de 2008.

Al seu juí, en referència al Consell, "els que estan demonitzant un assumpte determinat sobre la F1 volen adoptar un camí similar amb Fira València", ja que el Govern valencià "pretén assumir tot el deute i que es privatitze".

Sobre este mateix assumpte, des del PSPV, el seu síndic Manolo Mata ha recordat que els socialistes van presentar una querella que apuntava a un "pla preconcebut" per part de l'anterior Govern del PP perquè abans de les eleccions de 2007 "vinguera Bernie Ecclestone a dir que si guanyaven -Francisco- Camps i Rita -Barberá- hi hauria Fórmula 1".

Al seu juí, resulta "d'extrema gravetat" que la Guàrdia Civil estiguera este dilluns en la Conselleria d'Habitatge recaptant informació i ha lamentat que l'anterior Govern autonòmic "se saltara tota la contractació administrativa" sobre el Gran Premi de F1. En este sentit, ha reclamat que els "més de 400 milions" d'euros s'exigisquen als seus responsables, encara que ha reconegut que recuperar-ho tot serà "difícil".

FABRA SERÀ "INVESTIGAT

Des de Compromís, el portaveu en les Corts Fran Ferri ha manifestat respecte a esta qüestió que es tracta d'un escàndol més per a demostrar que el PP si té una cosa que els unix a nivell estatal són els casos de corrupció que en tots els llocs es produïxen de la mateixa manera", ha asseverat.

El síndic de Podem, Antonio Montiel, s'ha expressat també en estos termes i ha apuntat que la F1 va ser "un dels episodis més lamentables" de l'anterior Govern 'popular'. "Cal arribar fins al final i reclamar les quantitats", ha incidit el diputat, qui ha considerat "impossible" que l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra "romanga alié a este assumpte". "Acabarà havent de ser cridat pels tribunals i investigat", ha afirmat.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha demanat que s'assumisquen responsabilitats polítiques i que existisca responsabilitat subsidiària per al partit que aleshores estava en el Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento