Comunitat Valenciana

Compromís "estudiarà" si recolzar la comissió d'investigació sobre centres de menors en les Corts

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Fran Ferri en imatge d'arxiu
Fran Ferri en imatge d'arxiu
Europa Press
Fran Ferri en imatge d'arxiu

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha apuntat este dimarts que el grup parlamentari estudiarà si recolzar o no la creació de la comissió d'investigació sobre centres de menors plantejada pel PP -que serà debatuda en el ple del 14 i 15 de juny- i ha criticat que els 'populars' volen que s'engegue amb caràcter d'urgència i "saltant-se" l'ordre de les comissions en curs per a "evitar que s'investiguen altres qüestions i tapar les seues vergonyes".

Ferri s'ha manifestat en estos termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, en la qual el PP ha demanat crear una comissió d'investigació en el parlament per a abordar la situació dels centres de menors públics a la Comunitat Valenciana, concretament el de Monteolivete (València).

La portaveu adjunta dels 'populars', María José Catalá, ha apuntat que PSPV i Compromís "no volien que fóra en el pròxim ple" -del 7 i 8 de juny- quan es debatera la creació d'esta comissió, "sinó al següent", per la qual cosa serà en el ple del 14 i 15 de juny quan s'aborde esta qüestió.

"El Botànic està fugint d'un problema greu", ha lamentat Catalá, qui ha agregat que la suposada presència de "proxenetes, violadors detinguts i brots de tuberculosos" en el centre de Monteolivete configuren "un panorama digne de valorar" en esta comissió. "El Botànic fuig però té les potes molt curtes, hauran de votar si volen comissió d'investigació", ha destacat la 'popular'.

Sobre este tema, el portaveu de Compromís ha explicat que des del grup parlamentari hauran d'estudiar si voten a favor de la creació d'esta comissió, ja que, segons ha indicat, el PP "demana que siga immediata i se salte l'ordre de comissions" que ja estan en marxa.

Al seu juí, les comissions en curs sobre discapacitat o institucions firals, entre unes altres, també són importants, per la qual cosa donar prioritat a la de menors seria "una desigualtat". En este sentit, ha expressat que els 'populars' pretenen donar prioritat a esta comissió "per a evitar que s'investiguen altres qüestions" i "per a tapar les seues vergonyes".

LLEVAR "LES MANS BRUTES" DELS XIQUETS

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha demanat a "tots els que tinguen les mans brutes que les lleven dels xiquets" i ha assenyalat que "probablement" hi haurà una comissió d'investigació sobre este assumpte. "Si hi ha delictes que s'investiguen", ha subratllat el socialista, que també ha reclamat que es faça per la falta d'inspectors en l'etapa del PP en la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento