Comunitat Valenciana

Generalitat establix mesures de profilaxi en el centre de menors de Monteolivete davant un possible cas de tuberculosi

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

La Generalitat Valenciana ha establit un protocol de profilaxi en el centre de menors de Monteolivete, a València, davant un possible cas de tuberculosi d'un xiquet que va estar ingressat en el centre i que està pendent de confirmar-se.

Així ho ha indicat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, preguntada per la informació que publica este dimarts El Mundo, que explica que un menor que hauria escapat d'este centre va ser detingut per la Policia Nacional a Burjassot i presentava símptomes d'estar malalt (tos intensa amb esputos de sang i dolor intens en el tòrax), per la qual cosa va ser ingressat en l'Hospital Doctor Peset.

La vicepresidenta ha precisat que el diagnòstic encara no està confirmat, però si es confirma "se seguiran les pautes de salut pública que marque la Conselleria de Sanitat". "En principi no anem a prendre la decisió de sotmetre a proves medicas innecessàries a ningú", ha advertit, per a agregar que "si es confirma que és tuberculosi i que pot haver-hi algun focus infecciós" se seguirà el protocol establit per a este tipus de situacions.

No obstant açò, sí s'ha engegat un protocol que consistix a portar mascarilles en el centre, "una mínima profilaxi", i a més "els educadors estan actuant de manera diligent amb els xiquets veient qui ha pogut estar més en contacte" amb l'afectat.

CONDEMNA PER ABUSOS

D'altra banda, la consellera també ha sigut preguntada per la condemna judicial -que publica Levante EMV- a dos menors tutelats per abusos sexuals a una xica amb discapacitat psíquica en un centre de menors de València.

Sobre este tema, ha explicat que es tracta d'una agressió perpetrada per dos menors i que els treballadors del centre van posar en coneixement de la Direcció territorial els fets quan van tindre coneixement d'ells. "Van actuar diligentment", ha ressaltat.

"Els educadors avisen la Direcció territorial, esta ho denuncia Fiscalia i actua, es judicialitza", ha agregat Oltra, que ha assenyalat que "estes coses passen, poden passar" però "el problema és quan s'oculten". "Els educadors han actuat perfectament, la Direcció territorial també i Fiscalia també, no hi ha més que això".

Qüestionada sobre per què no es va fer públic el cas, ha assenyalat que "estes coses no se solen fer publiques" i si s'han donat dades sobre centres com Sogorb o Monteolivete és "per les mesures de reordenació del sistema" i "va haver-hi un trasllat a Sogorb que salta als mitjans i comença a haver-hi una sèrie d'acusacions de prejuí religiós i eixa és la raó per la qual s'explica, però s'havien traslladat menors del Centre del Carme al novembre de 2016 i ningú s'havia assabentat i no era públic".

DISCRECIÓ

"Este tipus de temes és bé portar-los amb discreció, però quan done explicacions és perquè me les demanen en el parlament i ha saltat a l'opinió pública i començat a fer una lluita partidista d'una cosa que és merament protecció dels menors, en el que totes les forces polítiques hauríem de fer front comú", ha asseverat.

Així, ha defès que "d'estes coses no s'informa, s'actua" i ha agregat que "la violència i abús a menors és més habitual del que es fa públic perquè esta societat no suporta la realitat que açò passa". "Estem actuant i posant bases per a previndre i evitar estos casos", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento