Comunitat Valenciana

Riba-roja substituirà multes i sancions als joves per treballs en beneficis de la comunitat

  • El reglament regularà únicament aquelles situacions en les quals els ciutadans de la localitat hagen comés algun tipus d'infracció administrativa.
  • Un informe jurídic previ de la Direcció General d'Administració Local dictaminarà sobre la viabilitat tècnica i legal.
  • Seran sancions relacionades amb comportaments incívics, com fer botellot, orinar en el carrer, pintar les parets, o provocar desperfectes en el mobiliari urbà.
Riba-roja del Turia
Riba-roja del Turia
AYUNTAMIENTO DE RIBA-ROJA
Riba-roja del Turia

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria (València) ha aprovat l'elaboració d'un reglament municipal que permetrà substituir les sancions i les multes imposades als ciutadans en la via administrativa per treballs socials en benefici de la comunitat amb caràcter educatiu. La proposta afavorida per Ciutadans ha tirat avant amb els vots a favor de l'equip de govern -PSPV, Compromís i Esquerra Unida- i el Partit Popular, mentre que Riba-roja Pot ha emés el seu vot contrari, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El futur reglament regularà únicament aquelles situacions en les quals els ciutadans hagen comés algun tipus d'infracció administrativa en l'àmbit de Riba-roja i descartarà aquelles relacionades amb algun tipus de sanció o multa tributària o infraccions d'índole urbanística. Per tant, només es permutaran amb les sancions administratives en el cas que l'infractor oferisca el seu consentiment, que en algunes situacions podrà participar en tallers, programes informàtics o de reeducació.

L'Ajuntament de Riba-roja incorpora, d'esta forma, la possibilitat de substituir les penes i mesures de reforma per activitats educatives i treballs en benefici de la comunitat a través de la regulació prevista pel Codi Penal i la Llei Orgànica de Responsabilitat Penal del menor, un dels segments d'edat cap als quals està dirigida, principalment, la futura reglamentació. Un informe jurídic previ de la Direcció General d'Administració Local dictaminarà sobre la viabilitat tècnica i legal.

Entre les sancions que es permetrà permutar per treballs socials, destaquen aquelles relacionades amb els comportaments incívics, com fer botellot, orinar en el carrer, pintar les parets, desperfectes en el mobiliari urbà públic o provocar alteracions lleus de l'ordre públic, en cap cas dineràries.

Per açò, el reglament pretén fomentar la reeducació dels infractors a través d'activitats socials en benefici de la comunitat local, entre les quals destaquen algunes com netejar col·legis, acompanyar persones majors, reparar desperfectes del mobiliari o contribuir en activitats socials, entre moltes altres, segons la tipologia i la gravetat dels fets originaris de les sancions administratives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento