Comunitat Valenciana

Les vendes del comerç minorista cauen un 0,1% a l'abril a la Comunitat Valenciana

  • Les vendes del comerç minorista van baixar a Espanya un 1% a l'abril respecte al mateix mes de 2016, tornant a terreny negatiu després d'haver registrat al març un augment del 2,7%, segons dades publicades este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el cas de la Comunitat Valenciana, van caure un 0,1%.

No obstant açò, eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació del comerç minorista va créixer un 1,8% en el quart mes de l'any, mig punt més que al març.

Per la seua banda, l'ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,8% a l'abril respecte al mateix mes de 2016, igualant la dada de març. Amb esta taxa ja s'encadenen 36 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació.

En taxa mensual (abril sobre març), les vendes del comerç minorista van augmentar un 0,6%, dos desenes menys que al març i quatre desenes més que a l'abril de 2016.

LES GRANS SUPERFÍCIES, LES ÚNIQUES QUE ELEVEN VENDES

Per maneres de distribució, tots ells van retallar les seues vendes a l'abril a excepció de les grans superfícies, que van incrementar la seua facturació un 1,5% respecte al mateix mes de 2016.

Per contra, les grans cadenes van vendre un 0,6% menys; les xicotetes cadenes van retallar la seua facturació un 2,9% i les empreses unilocalizadas, un 2,1%.

Segons les dades de l'organisme estadístic, les vendes dels productes alimentosos van créixer un 0,1% a l'abril en taxa interanual, mentre que les dels no alimentosos van baixar un 1,7%. Entre estos últims, l'únic increment de la facturació ho va experimentar l'equip personal (+3,6%), ja que les vendes d'altres béns i de l'equip de la llar van retrocedir un 3,2% i un 1,5%, respectivament.

Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servici, van disminuir a l'abril un 1% en comparació del mateix mes de 2016, mentre que les vendes en estacions de servici van progressar un 1,3% respecte a abril de l'any passat.

La facturació del comerç minorista va augmentar a l'abril en nou comunitats autònomes respecte al mateix mes de 2016 i va baixar en huit i a Ceuta i Melilla. Els majors avanços es van registrar a Balears (+3,1%), Canàries (+2,2%) i La Rioja (+1,5%), i les majors reculades van correspondre a País Basc (-5,7%), Melilla (-3,3%), Catalunya (-2,9%) i Ceuta (-2,8%).

L'OCUPACIÓ, TRES ANYS EN POSITIU

L'ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,8% a l'abril respecte al mateix mes de 2016, amb el que ja encadena 36 mesos consecutius d'ascensos.

Este increment de l'ocupació en el comerç minorista es va haver del comportament de totes les maneres de distribució, menys a les xicotetes cadenes, que van retallar les seues plantilles un 0,3% respecte a abril de 2016. En contrast, les grans superfícies van augmentar l'ocupació un 3,1% i les grans cadenes, un 4,4%, mentre que les empreses unilocalitzades van elevar la seua força laboral un 1%.

Per comunitats autònomes, l'ocupació en el comerç minorista es va incrementar en totes les regions, un 2,3% a la Comunitat. Els majors repunts es van donar a Canàries i Canàries (+5,5% en tots dos casos), Astúries (+2,7%) i Múrcia (+2,5%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento