Comunitat Valenciana

Martínez (APV) preveu que al gener estiga aprovada la ZAL per a començar a rebre propostes d'empreses interessades

  • El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, preveu que per al mes de gener de 2018 estiga aprovada la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) per a poder començar la fase de recepció de propostes de les empreses interessades a instal·lar-se en eixe enclavament.
Aurelio Martínez
Aurelio Martínez
EUROPA PRESS
Aurelio Martínez

Així ho ha indicat Martínez als mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior al Consell d'Administració de l'APV, on ha avançat que dimarts que ve el Port entregarà a la Conselleria d'Obres Públiques la seua proposta per a esta zona. "Ha costat molts mesos de treball, però hem incorporat moltes matisacions que ens demanaven i ha quedat un projecte molt complet", ha destacat.

En este punt, ha tret un mapa de la zona del port en època romana que mostra que el litoral valencià arribava fins als jardins d'Aiora i no existien ni els barris del Grau ni Natzaret perquè estaven baix l'aigua. Així, ha rebatut als qui s'oposen a la ZAL perquè diuen que la utilització dels terrenys per a este enclavament logístic destruïx "hortes mil·lenàries". "No crec que els romans plantaren molts naps baix l'aigua", ha ironitzat.

El president del Port ha explicat que, després de l'entrega del document dimarts que ve al departament que dirigix María José Salvador, ara serà la Conselleria la que haurà d'estudiar la seua proposta que no creu que reba moltes apreciacions atés que han inclòs moltes dels suggeriments que se'ls ha requerit.

Posteriorment, es passarà a l'exposició pública de l'esborrany perquè es presenten les "al·legacions que s'estimen oportunes" i, una vegada concloguen els terminis, "Conselleria aprovarà el projecte". Al seu juí, el termini "raonable" de finalització de tot este procés és al gener de 2018, "com a regal de Reis", ha bromejat.

"Una vegada aprovat i quan tinguem seguretat jurídica procedirem a la fase de recepció de propostes", ha puntualitzat Martínez, qui ha destacat que el tema de la ZAL "per fi" es resolga perquè ha avançat que "hi ha moltes empreses" que els han trasllat el seu interés per situar-se en eixa zona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento