Comunitat Valenciana

L'homenatge a Cousteau protagonitza el Festival d'Imatge Submarina de l'Oceanogràfic

  • El programa inclou l'estrena de pel·lícules documentals, ponències i sessions de debat i amb l'exposició fotogràfica internacional sobre el món submarí.
  • La iniciativa s'emmarca en el context de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, que promou l'Organització Mundial del Turisme i l'ONU.
  • El diumenge es realitzarà un showcooking amb dos dels guanyadors del programa Masterchef, en el qual la medusa serà l'ingredient principal.
L'Oceanográfic Inaugura El Festival Internacional D'Imatge Submarina
L'Oceanográfic Inaugura El Festival Internacional D'Imatge Submarina
OCEANOGRÀFIC
L'Oceanográfic Inaugura El Festival Internacional D'Imatge Submarina

Un homenatge a l'investigador Jacques Cousteau i un programa d'activitats que "exalten la bellesa de la vida" integren l'oferta del Festival Internacional d'Imatge Submarina, que s'ha inaugurat en l'Oceanogràfic de València.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat este divendres el certamen, que es desenvoluparà durant este cap de setmana amb l'estrena de pel·lícules documentals, ponències i sessions de debat i amb l'exposició fotogràfica internacional sobre el món submarí, que romandrà durant els mesos d'estiu, detalla Avanqua, entitat que gestiona l'espai d'oci, a través d'un comunicat.

En l'acte d'obertura, que ha començat amb una interpretació musical d'Eduardo i Laura Ortega, el director general de l'Oceanogràfic, Eduardo Nogués, ha destacat l'esperit del festival com a instrument del compromís amb la preservació del medi ambient, l'aposta primordial del grup Avanqua, presidit per Celia Calabuig. Tot açò, tal com ha destacat Francesc Colomer, emmarcat en el context de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, que promou l'Organització Mundial del Turisme i l'ONU.

Durant la seua intervenció, Colomer ha qualificat el festival com un "acte que exalta la bellesa de la vida", al mateix temps que ha assenyalat que "és tot un assoliment aconseguir que l'art i eixa mirada sobre la naturalesa es pose en rebel·lia per a aconseguir transformar la veritat més desoladora" i ha acabat qualificant l'aquari com un dels millors del món com a principal pol d'atracció turística.

Per la seua banda, el director del certamen, Juan Antonio Romero, documentalista i assessor científic, ha remarcat que este festival, punt de trobada de grans noms de la imatge submarina com Leandro Blanco, Nicolás Pilcher, Ernie Brooks i Amos Noachum, tindrà lloc durant tot el cap de setmana.

Romero ha assenyalat així mateix que moltes de les imatges submarines que es coneixen en tot el planeta, com les utilitzades de salvapantalles en Windows o Apple, han sigut realitzades per alguns dels participants en la trobada de l'Oceanogràfic. També ha comentat que en el festival s'han citat tres generacions de professionals que van treballar amb el comandant Cousteau, com el mateix.

Coincidint amb l'aniversari de la mort del famós investigador francés, s'ha desvetlat el 'ninot indultat' de Cousteau, rescatat del museu faller de València, el director del qual, Gil Manuel-Hernández ha explicat el significat de la votació popular, que va salvar del foc de les falles la figura creada per Latorre i Sanz en 1998.

Primícies audiovisuals

Els eixos principals del programa del festival són les sessions de debat entorn de l''Amazing Ocean' i 'Pioneros de la Aventura', amb la presentació a Espanya de les pel·lícules 'Liquid Mirror' i 'Plastic Ocean', amb la seua productora Jo Ruxton, que denuncia la presència massiva de plàstics i microplàstics en l'oceà. Igualment s'exhibiran carrusels fotogràfics i documentals d'estrena com 'El arrecife de Castro'.

Finalment, el diumenge tindrà lloc sobre una cuina responsable destinada al públic familiar i infantil -el FIIS KIDS- durant el qual Carlos Maldonado i la valenciana María Querol, guanyadors de Masterchef 3 i participant de Masterchef junior, respectivament, realitzaran un showcooking, en el qual la medusa serà l'ingredient principal. A la una del migdia tindrà lloc l'entrega dels premis del concurs internacional de fotografia submarina i un taller de reciclat creatiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento