Comunitat Valenciana

Rebutjat el recurs de Fcapav contra la regulació de compra de material i elecció de centre en el decret d'admissió

  • La secció cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat el recurs interposat per la Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes de València (Fcapav) contra els preceptes de regulació de l'adquisició de material d'equipament escolar i d'elecció del centre docent del Decret 40/2016 de 15 abril, pel qual es regula l'admissió d'alumnes en els centres docents públics i concertats.

La resolució de l'alt tribunal valencià -notificada este divendres a les parts- condemna la demandant al pagament de les costes processals, xifrades en 1.500 euros. La sentència no és ferma i cap recurs. Es dóna la circumstància que ahir, la mateixa instància judicial va desestimar un altre recurs de la Fcapa contra diversos enunciats normatius de l'Ordre de la Conselleria d'Educació que regula l'admissió de l'alumnat.

En la resolució donada a conéixer hui, el TSJ argumenta que el precepte de la norma de la Conselleria d'Educació que diu que "no es podrà exigir l'adquisició de material o equipament escolar en establiments determinats", no pot entendre's "mai com a prohibició de dita material o equipament en el col·legi, sinó que obri als pares un ventall de possibilitats en impedir al mateix la imposició d'acudir a ell o a qualsevol altre determinat amb caràcter exclusiu per a esta finalitat".

La sentència recorda que la legitimació de la federació va ser acceptada inicialment perquè, en aglutinar associacions de pares d'alumnes, el seu interés "pareix nítid en una disposició que versa sobre l'admissió en els centres".

Ara bé, precisa, "eixa legitimació reconeguda inicialment desapareix després de la lectura de l'escrit de demanda respecte als motius d'impugnació" d'un dels articles, ja que "no es desprèn cap perjuí per als pares d'alumnes de la prohibició al centre d'imposar el lloc on ha d'adquirir-se el material escolar o equipament, sinó justament el contrari, solament es desprèn un benefici per als pares poder triar d'esta forma el lloc que més s'acomode als seus interessos".

Respecte a la impugnació de la federació de pares catòlics de l'article que es referix a la impossibilitat d'imposar a les famílies aportacions ni exigències per a l'administració, la sala fa notar que no observa "cap relació entre l'autonomia pedagògica, organitzativa, econòmica i de gestió dels centres educatius i els interessos i finalitats de la demandant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento