Comunitat Valenciana

El Parc Lineal de Benimàmet podria ser una realitat a finals d'aquest any

  • El projecte ha patit modificacions per a atendre les matisacions plantejades per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.
  • S'ha redistribuït la zona de jocs infantils i s'ha reorganitzat l'entorn de l'exemplar d'eucaliptus protegit existent, així com una àrea per a la trobada de veïns.
  • Els canvis aplicats impliquen un increment del pressupost del 6,72%, pel que ara s'invertiran en el projecte 3.877.612,80 euros.
Grezzi amb el plànol i la imatge de la modificat del Parc Lineal de Benimàmet
Grezzi amb el plànol i la imatge de la modificat del Parc Lineal de Benimàmet
EUROPA PRESS
Grezzi amb el plànol i la imatge de la modificat del Parc Lineal de Benimàmet

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat este divendres el projecte modificat del Parc Lineal de Benimàmet, "una tramitació molt esperada per tota la ciutat i, sobretot, per tot el veïnat" d'esta pedania, ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la roda de premsa en la qual ha donat a conéixer este acord.

Grezzi ha agraït la "col·laboració" i "paciència" mostrada pels veïns d'esta zona de la capital valenciana durant "tota la tramitació, llarga i complicada" d'este projecte. Així, ha destacat que "ha sigut necessari canviar moltes coses sobrevingudes després que es fera la licitació del projecte l'any passat i, fins i tot, després que hagueren començat les obres".

L'edil ha explicat que eixes modificacions s'han dut a terme per a atendre les matisacions plantejades per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que "instava a canviar" aspectes del projecte inicial "perquè no es pot ocupar la llosa" que discorre sobre el traçat subterrani del metro i sobre l'espai que ocupaven les antigues vies del tren, una cosa que "no s'havia tingut en compte" en la proposta "inicial".

En el primer projecte sobre esta llosa s'havia disposat diferents espècies arbòries amb la seua corresponent secció de reg. FGV va decidir no informar a favor del projecte, atés que les arrels dels arbres i el reg podien causar danys en les infraestructures del metro i va demanar que es modificara per a evitar que sobre eixa estructura hagueren elements vegetals i conduccions d'aigua.

Per açò, ha comentat Grezzi, la Regidoria de Mobilitat Sostenible va procedir a elaborar un projecte modificat que tinguera en compte les peticions de FGV. L'edil ha agraït "l'esforç" i la "professionalitat" mostrada pel personal tècnic municipal dels diferents servicis participants en l'elaboració dels informes i de la modificació.

Increment del 6,72%

Giuseppe Grezzi, que ha assenyalat que el projecte modificat inclou la preservació de la llosa sense riscos i la redistribució de les espècies arbòries, ha ressaltat que els canvis impliquen un increment del pressupost d'esta actuació del 6,72%.

No obstant açò, ha destacat que eixe augment està "dins del marge que permet la llei, que contempla que permet una pujada del pressupost inicial de fins al 10%. Amb l'increment del 6,72% el cost del projecte passa de 3.633.382,36 euros a 3.877.612,80 euros, com ha precisat el responsable municipal.

Així mateix, el regidor, que ha recordat que l'extensió del Parc Lineal és d'un quilòmetre, ha avançat que el termini d'execució també s'amplia dels vuit mesos inicials als onze. Ha matisat que "en realitat seran set mesos més" de treballs "a partir del reinici de les obres", atés que en el moment de la paralització ja s'havia treballat durant quatre mesos. D'esta manera ha confiat que "abans de final d'any" es puga tindre ja este projecte.

Després d'aprovar este divendres la Junta de Govern Local el projecte modificat, la setmana que ve es firmarà un nou contracte amb la mateixa empresa adjudicatària de les obres. Grezzi ha assegurat que des de la seua regidoria s'està ja treballant amb la direcció d'obres de l'empresa perquè "res més que la firma del contracte siga efectiva puguen començar els treballs" de nou.

Carril bici i zona de passeig

El regidor ha manifestat que el projecte modificat del Parc Lineal de Benimàmet "ha redibuixat" el carril bici per a fer-lo coincidir amb la llosa superficial. "Atés que sobre esta secció no pot haver-hi arbres ni jardineria de reg, hem optat per fer ací la zona de passeig per a persones i el carril bici", ha detallat.

Igualment, ha dit que s'ha redistribuït la zona de jocs infantils i s'ha reorganitzat l'entorn de l'exemplar d'eucaliptus protegit existent, així com un àrea, que ja estava prevista, per a la trobada i la reunió de veïns i veïnes.

Giuseppe Grezzi ha dit que s'ha optat per desplaçar l'arbrat als marges del parc amb l'objectiu de no perdre'ls i ha apuntat que per a açò s'ha decidit eliminar uns viaris "que eren totalment innecessaris". "Hi havia una connexió rodada que augmentava el trànsit de vehicles, que s'ha eliminat i que hem aprofitat per a posar més arbrat", ha exposat.

Rehabilitació de Luis Cano

El projecte modificat preveu també la rehabilitació i el condicionament de la Plaza Luis Cano, "una reivindicació de fa temps dels veïns", segons Grezzi, que ha avançat que esta actuació inclourà jardineria, paviment i zona de jocs infantils, tot "en coordinació amb els Servicis Municipals de Jardineria".

Respecte als vials al costat de la zona verda, en els quals anteriorment es contemplava doble direcció de vehicles i "una espècie d'autopista urbana que incrementava trànsit i feia perdre part del parc", el regidor ha afirmat que ara passen a ser un carril d'únic sentit.

"Açò permetrà connectar les zones del poble i també conservar zones d'aparcament. Així mateix, afavoreix generar més zones d'accessibilitat amb passos de vianants, s'assoleix una major pacificació del trànsit i es guanya àrea de parc", ha asseverat. El projecte arreplega també la rehabilitació de l'Estacioneta, "que es convertirà en un dels punts de trobada del barri i que era també una reclamació veïnal".

"Estem molt contents. Malgrat la falta de personal municipal s'ha aconseguit un resultat molt bé que permetrà començar les obres en breu", ha agregat Grezzi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento