Comunitat Valenciana

Més de 45.000 persones comencen este dissabte les proves de valencià de la JQCV

  • Les proves es realitzaran entre el 26 de maig i el 17 de juny en un primer període, i entre el 4 i el 25 de novembre, en un segon.
  • Els matriculats per a realitzar aquestes proves han augmentat un 9,39% respecte a l'any passat.
  • Les localitats amb més matriculats són València, amb 9.281 persones; Castelló amb 3.319 matriculats; i Torrent amb 3.651.
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), depenent de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha registrat un total de 45.332 matrícules per a poder realitzar les proves de coneixement de valencià que se celebraran entre el 26 de maig i el 17 de juny.

Cal destacar que el nombre de matriculats en aquestes proves ha augmentat respecte a l'any passat en un 9,39%, el que suposa el nombre més elevat d'aspirants des de l'any 2011. A més, cal tindre en compte que al mes de setembre s'obrirà un nou període de matrícula que farà que augmente considerablement el nombre d'aspirants.

Respecte d’això, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, afirma que “una vegada més es pot veure com a la societat valenciana hi ha una forta demanda per aprendre valencià, i com el valencià es percep com una oportunitat i un camí per obrir portes. Des de l'Administració donem resposta a eixa demanda, i això s'aprecia en l'augment dels matriculats als darrers dos anys”.

Del total de matriculats, 1.626 es presenten a les proves del nivell A2; 3.097 al nivell B1, 26.831 es presentaran a les proves del grau mitjà; i 13.427 a les proves de superior. A més, 351 persones es presentaran a les proves de coneixements específics, de les quals 167 ho faran a les de Llenguatge Administratiu, 83 a Llenguatge als Mitjans de Comunicació, i 101 a Correcció de Textos.

Cal destacar un augment significatiu de persones matriculades en les proves de grau superior, en concret un 43,62%%, respecte als matriculats per a realitzar les proves al mes de juny de l'any passat. El grau superior augmenta en totes les seus i, especialment, a Segorbe, Orihuela, Villena i Buñol. A més, també s'aprecia respecte a l'any anterior que augmenta considerablement la matrícula en el nivell A2, un 8,62%.

Per localitats, el nombre més alt d'aspirants realitzaran les proves a València, un total de 9.281, és a dir, el 21,7% del nombre total de matriculats; seguits pels 3.319 matriculats a Castelló; 3.651 matriculats a Torrent; 2.691 a Alacant, i 2.153 a Llíria.

Sobre el tipus de proves, Trenzano també recorda que “és un any de canvis. En la convocatòria de 2017 conviuran dues modalitats de proves. Es realitzaran les proves dels certificats de nivell A2 i B1 de coneixement de valencià i les proves dels certificats de grau mitjà i grau superior i els certificats de capacitació tècnica. A més, vull recordar que amb la nova concepció de la Junta Qualificadora, aquestes proves són l'inici i no el final perquè els aspirants tinguen garantia per fer ús de la nostra llengua”.

Calendari d'exàmens

En concret, el 26 de maig es realitzaran les proves de Certificat de Nivell A2, de Certificat de Llenguatge Administratiu i la primera fase del Certificat de Grau Mitjà. El dia 3 de juny se celebrarà la prova del Certificat de Nivell B1 de coneixements de valencià i la primera fase de Certificat de Grau Superior. El 10 de juny es realitzaran les proves de la segona fase del Certificat de Grau Mitjà i el Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació; i finalment, el 17 de juny se celebrarà la segona fase del Certificat del Grau Superior i el Certificat de Correcció de Textos.

Les proves tindran lloc en 24 localitats valencianes per a cobrir la demanda de tot el territori: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Buñol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Oriola, Paterna, Sagunt, Segorbe, Sueca, Torrent, València, la Vall d'Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva. No obstant això, les proves de coneixements específics de Llenguatge Administratiu, Correcció de Textos i Llenguatge als Mitjans de Comunicació se celebraran únicament a la ciutat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento