Comunitat Valenciana

El TSJ admet el recurs de CSI·F contra la seua exclusió de la comissió del sector públic instrumental de la Generalitat

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha informat este dijous que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admès a tràmit el seu recurs "contra la decisió de la Generalitat d'excloure'l de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental". El tribunal ha reclamat l'expedient administratiu i ha requerit a l'Administració.

El sindicat va recórrer contra la Generalitat per vulneració de drets fonamentals argumentava en el seu recurs contenciós, presentat al març, que "la resolució impugnada exclou el sindicat de la comissió de la Comissió de Diàleg Social".

També apuntava que eixa decisió "infringix el dret a la igualtat davant la Llei arreplegat en l'article 14 de la Constitució Espanyola". De la mateixa manera, postil·lava que vulnera "el dret a la llibertat sindical recollit en l'article 28.1 de la Constitució".

CSI·F continuava indicant que eixa resolució de la Generalitat "suposa una desigualtat de tracte entre sindicats, que partix d'una interpretació absolutament errònia de l'establit en els articles 6 i 7 de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical".

A més, en el recurs afegia que la citada resolució "està desproveïda de l'objectivitat, justificació, proporcionalitat i raonabilitat exigibles, segons el Tribunal Constitucional, perquè tal diferència de tracte puga considerar-se acceptable".

La central sindical considera que la decisió de la Generalitat genera discriminació, ja que configura la comissió amb únicament tres sindicats i exclou la resta. També recorda que la resolució recorreguda no té en compte la representació i delegats de CSI·F en diferents entitats que formen part del sector públic instrumental, com Vaersa, Ciegsa, Ciutat de les Arts i les Ciències o Fundació del Palau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento