Comunitat Valenciana

Tots els centres de menors de titularitat pública hauran de tindre direcció pública abans de 2020

  • Segons la vicepresidenta del Consell, és una "barbaritat" que el sistema de protecció de menors no siga "íntegrament" públic.
  • Ha defés que els drets dels menors han d'estar per damunt dels de l'entitat que gestione el centre en el qual estos es troben.
  • Actualment hi ha 80 centres de menors en el territori valencià, dels quals 14 són mixts i 55 privats.
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors
TWITTER COMPROMÍS
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors

Tots els centres de menors de titularitat pública de la Comunitat Valenciana hauran de tindre també una direcció pública abans de 2020, segons ha anunciat este dimecres la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha destacat que "es va acabar la privatització del sistema".

Actualment hi ha 80 centres de menors en el territori valencià, dels quals 14 són mixts i 55 privats, per la qual cosa estos hauran de passar a tindre una direcció pública abans de l'any 2020, ja que segons el parer de la consellera és una "barbaritat" que el sistema de protecció de menors no siga "íntegrament" públic.

"Un sistema privat no supedita els drets dels xiquets a qualsevol interés legítim" d'una empresa privada, ha manifestat Oltra, qui ha defés que els drets dels menors han d'estar per damunt dels de l'entitat que gestione el centre en el qual estos es troben.

Oltra s'ha manifestat en estos termes durant la seua compareixença a petició pròpia este dimecres en les Corts Valencianes, on ha informat sobre el nou Model Residencial d'Infància i Adolescència en situació de desprotecció després dels casos de suposat maltractament en un centre de Sogorb (Castelló) i falta de manteniment detectat en uns altres com el de Monteolivete, a València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento