Comunitat Valenciana

El PP respecta l'arxiu de la investigació de l'accident de metro i veu una "irresponsabilitat" qüestionar la jutgessa

  • El diputat del PP en les Corts Rubén Ibáñez ha mostrat el "màxim respecte" a les resolucions judicials com la que ha decretat l'arxiu de la investigació de l'accident de metreo de 2006 i "a la independència del poder judicial, que amb els mitjans que ha comptat, que han sigut tots, ha decidit arxivar este procediment". "Em pareixeria una irresponsabilitat per la meua banda qüestionar la independència judicial o l'activitat de la jutjadora", ha agregat.

Així s'ha pronunciat el 'popular' en els passadissos del parlament valencià després de la decisió de la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, d'arxivar novament la investigació oberta per l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia, ocorregut el 3 de juny de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, en descartar que existisquen responsables penals.

Ibáñez ha volgut també reiterar el "suport i solidaritat a les famílies" de les víctimes i, preguntat sobre si l'arxiu dóna la raó al PP i a la posició que va mantindre en la comissió que va investigar l'accident en les Corts, en la qual es va assenyalar a 13 responsables polítics del mateix, ha indicat: "No es tracta de donar la raó o no, al final hem de ser absolutament neutres perquè és una decisió judicial".

"La justícia ha tingut tots els mitjans al seu abast per a investigar, cosa que nosaltres en la comissió no ho vam tindre i ha decidit arxivar-ho; màxim respecte, el que cal fer és seguir donant suport als familiars", ha apuntat.

En ser qüestionat sobre les crítiques d'altres grups a l'acció de la jutgessa encarregada del cas, ha assenyalat que li pareix "una irresponsabilitat" per la seua banda "qüestionar la independència judicial o l'activitat de la jutjadora en este cas" perquè els diputats no estan "per a endevinar ni per a jutjar el que uns altres fan".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento