Comunitat Valenciana

El papa rep Trump durant uns 25 minuts al Vaticà: "És un gran honor estar ací"

  • El papa s'ha reunit a la biblioteca privada del Palau Apostòlic del Vaticà durant uns 25 minuts amb el president dels Estats Units Donald Trump qui en saludar el Sant Pare ha expressat que "és un gran honor estar ací", segons han informat alguns mitjans nord-americans.

La primera trobada del president dels Estats Units i el primer Pontífex d'origen llatinoamericà ha tingut lloc a les 08.30 hores, tot just abans de l'audiència general dels dimecres.

La limusina blindada del president dels Estats Units, coneguda com 'La Bèstia' ha arribat a primera hora al pati de Sant Damas, dins el Vaticà, enmig d'un comboi d'una mitja dotzena de berlines que els acompanyaven. El prefecte de la Casa Pontifícia, monsenyor George Gaenswein, l'ha acompanyat juntament amb tot el seu sèquit que completaven la primera dama Melania, la seua filla Ivanka, el seu gendre Jared Kushner i diversos alts càrrecs del seu staff que l'acompanyaven en el viatge, fins a la biblioteca privada, on el pontífex l'esperava.

Després de les salutacions, el Papa i Trump s'han col·locat un al costat de l'altre perquè els fotògrafs pogueren captar les instantànies del moment. El Sant Pare ha dit en este moment: "Protocol". Després s'han assegut cara a cara i ja sense periodistes han començat les converses privades.

Després de la reunió privada, Francesc ha saludat la primera dama Melania qui li ha entregat un objecte perquè el beneïra. El papa li ha dit fent broma que després els donarien una mica de menjar, en referència a l'horari primerenc en què s'ha fixat la cita.

L'avió Air Force One, que transporta el president va aterrar a l'Aeroport Internacional de Fiumicino de Roma a les 18.30 hores d'este dimarts procedent d'Israel. La família del president s'ha allotjat a la residència de l'ambaixador dels EUA a Roma. Als voltants de la zona i al Vaticà s'hi ha tallat el trànsit a causa de les estrictes mesures de seguretat que s'han imposat a la capital italiana.

Després de la seua cita amb el Pontífex, està previst que Trump es reunisca amb el president d'Itàlia, Sergio Mattarella i amb el primer ministre, Paolo Gentiloni. Abans d'això visitarà la suggestiva Capella Sixtina de Miquel Ángel, on tenen lloc els conclaves de l'Església catòlica.

Per la seua banda, la primera dama visitarà l'Hospital Infantil Bambin Gesù, que gestiona la Santa Seu i està situat a pocs quilòmetres del Vaticà. La seua filla Ivanka, qui també els acompanya en el viatge, visitarà el cèntric barri de Trastevere i -segons han indicat alguns diaris italians- es reunirà amb els responsables de la Comunitat de Sant'Egidio, l'organització catòlica que va impulsar els corredors humanitaris per als refugiats. Després d'això, està previst que Ivanka es trobe amb algunes dones que han sigut víctimes del tràfic d'éssers humans.

Durant la seua breu visita al Vaticà, com és habitual quan un cap d'Estat o de Govern visita el Vaticà, el president nord-americà es reunirà també amb el Secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin i amb el secretari per a les Relacions amb els Estats, monsenyor Paul Gallagher.

Si bé el papa Francesc i el nou cap d'Estat dels EUA es caracteritzen per defensar models econòmics i socials oposats, coincidixen en la seua posició contrària a l'avortament.

A propòsit d'esta trobada amb Trump, el papa va assegurar davant els periodistes acreditats que el van acompanyar a l'avió durant el seu viatge apostòlic al Santuari de Fàtima que mirarà d'obrir "portes que no estiguen tancades". "Jo no faig mai juís sobre una persona sense escoltar-la, ho haig de fer. Jo l'escoltaré i diré què en pense", va asseverar Francesc.

En este sentit, el Pontífex va expressar que és important "obrir les portes que no estan tancades. Seguir endavant i pas a pas". D'esta manera, va recalcar que "parlarà la pau amb qui siga" davant la pregunta d'un periodista sobre si tractarà amb Trump temes de geopolítica mundial.

"La pau és artesanal i es fa cada dia, així com també l'amistat també entre les persones, el coneixement i l'estima és artesanal i s'ha de treballar cada dia", va afegir.

Barack Obama es va reunir dues vegades amb el papa Francesc, una al Vaticà el 2014 i una altra durant el viatge del Pontífex als Estats Units el 2015. A més, el 2009, Obama va ser rebut al Vaticà pel papa emèrit, Benet XVI.

Vint-i-quatre hores després d'arribar a Roma, està previst que Trump viatge a Brussel·les, on assistirà a una reunió, el dijous 25 de maig, de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN).La visita de Trump a Europa es completarà amb la seua participació en la cimera del G7, que es realitzarà els dies 26 i 27 de maig en Taormina, a Sicília.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento