Comunitat Valenciana

Echávarri demana declarar davant la Fiscalia Anticorrupció sobre les factures de Comerç per a "resoldre dubtes"

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha confirmat este dimarts que s'ha dirigit el fiscal anticorrupció per a posar-se a la seua disposició i "prestar declaració i resoldre els dubtes, si té"; perquè "no hi ha res que ocultar" en relació als contractes de Comerç, les factures del qual va anul·lar la Junta de Govern per dubtes expressats per intervenció i el cap de servici per la seua tramitació com a contractes menors. Sobre este tema, ha manifestat que eixirà "reforçat" perquè és "víctima d'una infàmia".
Echávarri, tercer des de l'esquerra, este dimarts
Echávarri, tercer des de l'esquerra, este dimarts
EUROPA PRESS
Echávarri, tercer des de l'esquerra, este dimarts

En atenció als mitjans, després de presentar el Congrés SEMES que se celebrarà a Alacant entre el 7 i el 9 de juny, Echávarri ha assegurat que s'ha portat este dimarts l'escrit al fiscal perquè valore l'opció de prendre-li declaració.

"Com més prompte millor", ha dit Echávarri, que ha opinat que es tracta d'una denúncia política del PP" i que vol "explicar-ho tot" perquè "no hi ha delicte, i si hi ha delicte en cap cas responsabilitat penal. Explicar-ho com més prompte millor i a la seua disposició".

"El PP ho utilitza sempre, record quan Ángel Luna era Síndic en les Corts li va posar dues querelles. Recorde una frase molt bona de Rafael Blasco que va dir: 'el caçador, caçat'. Hui està a la presó, el que robava diners per a xiquetes violades a Haití per a comprar-se pisos a València", ha dit.

A la seua manera de veure, "salten el polític al personal i l'alcalde d'Alacant no anava a ser una excepció. Igual que Ángel Luna que va dir 'vaig ja'; doncs, jo vaig ja. No hi ha res que ocultar".

"Com no tinc res que ocultar, vaig com més prompte millor. Senyor fiscal ací estic anem a veure si té algun dubte. Tant de bo el PP haguera fet el mateix i no haguera eternitzat casos amb anys de recursos. I anuncie ja: no posaré cap recurs ni cap trava per a anar a declarar, perquè no hi ha delicte", ha assenyalat.

A més, ha afirmat que eixa posició la defenen els servicis jurídics de l'Ajuntament: "No hi ha delicte, no hi ha il·lícit penal i, després, no tinc un àpex de responsabilitat, zero. Com més prompte millor vaja, millor".

PEDRO DE GEA

Qüestionat sobre l'anunci del PP que ha posat en mans de Fiscalia les declaracions del seu assessor en Comerç, Pedro de Gea, Gabriel Echávarri ha dit que no podia dir res. "Perfecte, que ho complementen", ha afirmat.

En eixe sentit, ha precisat que el fiscal té de sis mesos a un any per a enviar la denúncia al jutjat. Per açò, ha manifestat que el seu objectiu no era dilatar en el temps la qüestió.

"Perseguixen una fi política: Menyscabar la imatge personal i política de l'alcalde de la ciutat que és del partit socialista. Al senyor Barcala no li importen els diners d'esta ciutat", ha opinat i ha incidit que van formar part de "la corporació que va arruïnar esta ciutat, com la senyora De Espanya, instigadora també. Formaven part del Govern de la indencència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento