Comunitat Valenciana

Les institucions valencianes condemnen la "barbàrie" de Manchester

  • Ximo Puig: "La població britànica compta amb tota la solidaritat, amb tot el suport i amb tot l'afecte de la societat valenciana".
  • Joan Ribó: "Per desgràcia este és un atemptat més pròxim, però continuen havent atemptats en molts països. Vull recordar Iraq, Síria o l'Afganistan".
  • Juan Carlos Moragues, ha condemnat este "atac de barbàrie" i ha traslladat al poble britànic la solidaritat de tots els valencians.
Concentració en els Corts Valencianes per l'atemptat de Manchester
Concentració en els Corts Valencianes per l'atemptat de Manchester
CORTS VALENCIANES
Concentració en els Corts Valencianes per l'atemptat de Manchester

Les institucions valencianes han realitzat este dimarts al migdia concentracions per a condemnar la "barbàrie" del terrorisme i el "menyspreable" atemptat de Manchester -en el qual almenys 22 persones han mort i 59 han resultat ferides- i han recordat que "si hi ha algun valor absolut és la vida humana, que hauria d'estar per damunt de qualsevol forma de pensar, política, religió o afecte trencat, per damunt de qualsevol cosa".

Les concentracions han tingut lloc a les 12.00 hores a les portes dels Corts Valencianes, diversos ajuntaments i edificis municipals, en el Palau de la Generalitat, Delegació del Govern i subdelegacions i la comandància de la Guàrdia Civil, entre altres, on s'ha guardat silenci en solidaritat amb els víctimes i amb el poble britànic. Les banderes onejaran a mitja asta en tots els edificis públics fins al dijous.

En les Corts, representants de tots els grups parlamentaris han guardat un minut de silenci per a condemnar "completament" l'atemptat. El president de la Cambra, Enric Morera, ha lamentat que "la barbàrie no té límits" i ha advertit als terroristes i "als qui volen trencar la nostra convivència pacífica i democràtica" que "no podran alterar els valors de pau, llibertat i democràcia que configuren el nostre ADN". "Per moltes barbaritats que es facen a Manchester o qualsevol altra part, nosaltres ens reafirmem en estos valors i volem mostrar la nostra solidaritat amb els víctimes", ha manifestat en declaracions als mitjans després del minut de silenci.

Morera ha cridat a reflexionar i a combatre este tipus d'atacs "amb la major articulació de la intel·ligència europea perquè puga previndre de forma molt eficaç, com s'està fent, este tipus d'accions violentes". En este punt ha indicat que les Corts tenen la responsabilitat de "treballar per un món més just, més democràtic i pacífic i eradicar les causes que propicien que algú és puga sentir emparat a cometre este tipus de barbaritats".

També en el pati gòtic del Palau de la Generalitat s'ha guardat un minut de silenci i s'ha col·locat la bandera del Regne Unit al costat de l'espanyola, la valenciana i l'europea, totes amb un crespó negre.

Després del minut de silenci, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha explicat que ha traslladat a l'ambaixador del Regne Unit que "la població britànica compta amb tota la solidaritat, amb tot el suport i amb tot l'afecte de la societat valenciana" enfront d'este "deleznable" atemptat. "Tots el són però quan a més s'ataca directament a xiquets, joves la veritat és que encara pareix mes horrible", ha subratllat.

A les portes de l'Ajuntament de València, del Consistori d'Alacant i en la plaça major de Castelló, s'han concentrat també representants de tots els grups municipals per a "condemnar de la manera més absoluta" l'atemptat de Manchester.

L'alcalde de València Joan Ribó ha llançat un missatge per a recordar que "si hi ha algun valor absolut és la vida humana i això hauria d'estar per damunt de qualsevol forma de pensar, política, religió o afecte trencat, per damunt de qualsevol cosa".

El primer edil ha recordat també que "per desgràcia este és un atemptat més pròxim, però continuen havent atemptats en molts països. Vull recordar Iraq, Síria o l'Afganistan", ha apuntat. Així mateix, ha assenyalat que al seu entendre, "és equiparable totalment al terrorisme que és la violència de gènere que s'està practicant en este país".

En la concentració de Castelló, a la qual ha assistit el secretari autonòmic d'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, l'alcaldessa de la ciutat Amparo Marco, ha expressat el condol als familiars i amics dels víctimes de l'atemptat, un acte que ha qualificat d'"indignant i lamentable".

Telèfons d'emergència per a familiars

A la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana s'ha guardat també un minut de silenci com a mostra de condemna a l'atemptat perpetrat a Manchester. El delegat, Juan Carlos Moragues, ha condemnat este "atac de barbàrie" i ha traslladat al poble britànic la solidaritat de tots els valencians. Així mateix, ha recordat que el Ministeri d'Exteriors ha disposat diversos telèfons d'emergència per a els qui tinguen familiars a Manchester: +44(0)7801 371 704 i +44 07712 764 151 i emergències consulars: 91.394.89.00.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento