Comunitat Valenciana

Calpurnio desplegarà el seu optimisme en una exposició en la Galeria Pepita Lumier

  • La mostra de l'il·lustrador saragossà es podrà visitar del 2 de juny al 7 de juny.
  • Els seus treballs s'han publicat en els principals mitjans de comunicació d'Espanya.
  • L'últim dels llibres del dibuixant és un gran recopilatori de 600 pàgines, editat per Reservoir Books a l'abril de 2017.
L'obra de Calpurnio a dalt a Pepita Lumier
L'obra de Calpurnio a dalt a Pepita Lumier
CALPURNIO/PEPITA LUMIER
L'obra de Calpurnio a dalt a Pepita Lumier

La Galeria Pepita Lumier de València exhibirà, a partir del divendres 2 de juny, l'exposició 'Calpurnio', que permetrà conéixer els últims treballs de l'il·lustrador saragossà. Així, en paraules del propi autor, en la selecció -que és podrà visitar a fins al pròxim 7 de juliol- "hi haurà un munt d'originals" del seu recent còmic 'Mundo Plasma' i també del nou gran recopilatori de 'El Bueno de Cuttlas'.

A més, és mostraran per primera vegada totes els il·lustracions, collages i pintures que ha realitzat en els últims mesos sobre la figura de 'El Golem', com a representació "del caos i l'excés contemporanis" enfront dels quals Calpurnio és manté "optimista" i per açò en l'exposició planteja alguns trucs gràfics que aconseguiran "desactivar al monstre".

Calpurnio (Saragossa, 1959) va començar la seua carrera professional a la fi dels anys 80 amb la publicació de diversos fanzines de còmic; activitat que prompte compagina amb el seu treball en el departament infogràfic del periòdic 'Heraldo de Aragón', recorda la galeria a través d'un comunicat.

És l'autor del popular personatge de còmics 'El bueno de Cuttlas', que ha sigut publicat en diverses revistes com 'Makoki' i 'El Víbora' a Espanya; 'Morning' al Japó o 'Animal' al Brasil. Des de 1995 fins al 2001 en el periòdic 'El País' i de 2004 a 2015 en el diari '20 minutos'. Actualment, els còmics de Cuttlas és publiquen mensualment en la revista 'Plaza'.

'El bueno de Cuttlas'

Les aventures d''El Bueno de Cuttlas' estan reunides en nou llibres de còmic. L'últim d'ells és un gran recopilatori de 600 pàgines, editat per Reservoir Books a l'abril de 2017.

A més de dibuixant és director, guionista i autor del story-board dels curtmetratges 'El Bueno de Cuttlas', guanyador del Gran Premi del XXXIV Festival de Cinema, Documental i Curtmetratge de Bilbao (1992) i del Primer Premi al Festival de Cinema per a Xiquets (Txecoslovàquia, 1991). 'Con Cien Cañones por Banda' va ser el seu següent curtmetratge i amb ell va rebre el Premi del Públic al Millor Curtmetratge en la XXV Mostra Cinematogràfica de l'Atlàntic (Cadis, 1993).

És també director i coguionista de la sèrie de dibuixos animats 'Cuttlas Microfilms', amb el qual va obtindre la Menció Especial del FIPA de Cannes de 1994. L'autor compagina el seu treball com a il·lustrador amb els seues constants aparicions com a videojoquei en actuacions i Festivals de Música i Art Electrònic. És responsable, així mateix, d'innombrables cartells, portades de discos, murals i imatges de campanyes publicitàries. Com a autor de còmics, destaquen entre els seus últims guardons el Premi de Còmic Ciutat de Palma, 2016 i Premi del Còmic Aragonés, 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento