Comunitat Valenciana

Destacats xefs "trenquen culleres" en una campanya per a acabar amb falses creences sobre l'epilèpsia

  • Destacades figures de l'alta cuina de la Comunitat Valenciana i d'altres punts d'Espanya presten la seua col·laboració a la campanya 'Trencant estigmes', una iniciativa de conscienciació sobre epilèpsia promoguda per ALCE, Associació d'Epilèpsia de la Comunitat Valenciana.
Iniciativa 'Trencant estigmes'
Iniciativa 'Trencant estigmes'
ALCE
Iniciativa 'Trencant estigmes'

Així, amb motiu del 24 de maig Dia Nacional de l'Epilèpsia s'ha presentat esta acció, que té l'objectiu "d'informar tota la societat i eliminar les falses idees que envolten a eixes 70.000 persones i les seues famílies que conviuen amb l'epilèpsia a la Comunitat Valenciana, més de 700.000 a Espanya".

Dins de la campanya, han començat fent viral vídeos on trenquen una cullera per a trencar també la falsa idea més estesa, la de

posar una cosa en la boca quan es té una crisi d'epilèpsia, una cosa que desaconsellen fer sempre els professionals sanitaris.

Des d'ALCE expliquen que "per a difondre esta campanya, s'ha demanat l'ajuda al món de la gastronomia, que tan a mà té eixa cullera".

"Els millors xefs de la Comunitat Valenciana han prestat la seua imatge de forma solidària per a ajudar les persones amb epilèpsia i les seues famílies fent coincidir este suport amb el fet que enguany València és Ciutat Mundial Gastronòmica", han apuntat.

XARXES SOCIALS

Des d'este mes de maig i amb les etiquetes #rompiendoestigmas #dalacaraporlaepilepsia han iniciat la campanya pujant a xarxes socials els seus vídeos xefs tan destacats com Javier Andrés, Stephen Anderson, Bernd H. Knöller, Emiliano García, Manuel Alonso i Alejandro Platero. Estos mestres de l'alta cuina han anat convidant a uns altres a fer el mateix demostrant l'unió i solidaritat dels

professionals de la gastronomia.

La campanya naix a la Comunitat Valenciana però els seus impulsors subratllen que "queda clar que no hi ha fronteres per a la solidaritat amb l'epilèpsia del món de la gastronomia. Segio Bastard, Marypaz Marlo, Miguel Rausell, Carlos Caballero, Kiko Moya són molts els cuiners de la Comunitat Valenciana i d'Espanya que amb este simple gest fan patent la necessitat de formar i informar sobre epilèpsia i així trencar els estigmes que l'envolten perquè les persones que la patixen puguen deixar de mantindre-la oculta per por de la discriminació social".

Esta acció campanya s'engloba dins de l'organitzada per FEDE, Federació Espanyola d'Epilèpsia 'Dóna la Cara per l'Epilèpsia' a la qual ALCE pertany.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento