L'Eliana replica a Oltra que solament sap del centre de menors pels mitjans i nega ser un municipi insolidari

L'Eliana replica a Oltra que solament sap del centre de menors pels mitjans i nega ser un municipi insolidari

  • L'Ajuntament de l'Eliana (València) ha replicat este divendres a la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que únicament sap de la iniciativa de la Generalitat de voler habilitar instal·lacions privades en la localitat com a destinació dels xiquets residents en el centre de Monteolivete a través del publicat en els mitjans de comunicació i ha recalcat que este és un municipi "plural, solidari i integrador".

Així s'ha pronunciat en un comunicat després que Oltra haja apuntat en roda de premsa que hauria sigut possible fer el trasllat dels xiquets de Monteolivete -després del tancament del centre per no tindre condicions d'habitabilitat- abans de Falles, si haguera prosperat la iniciativa d'habilitar unes instal·lacions privades que se cedien a l'Eliana (València), però que no es va materialitzar perquè l'alcalde va supeditar autoritzar la llicència per a poder pernoctar a l'aprovació dels veïns i estos no van accedir per a no "tindre problemes" i que les seues cases perderen valor.

Sobre este tema, el consistori ha expressat el "profund pesar i sorpresa" davant les acusacions de ser "insolidari" i ha recalcat que el principal valor de la localitat és que és un "municipi plural, solidari i integrador, en el qual el 85% de la ciutadania ha nascut fora de l'Eliana, quasi un 15% de la nostra població és estrangera amb població de 82 països diferents".

"El nostre jove municipi ha demostrat sobradament, al llarg dels anys, un clar compromís de col·laboració amb l'administració autonòmica i de l'Estat, en honor de contribuir al ple desenvolupament de la nostra Comunitat", ha apuntat i repassa cessions gratuïtes a la Generalitat per a la instal·lació del 112 o una subestació d'energia elèctrica.

Així mateix, afig que l'Eliana "també es caracteritza per una clara descentralització dels equipaments educatius i soci-sanitaris per tot el municipi, totes les urbanitzacions compten amb residències o col·legis, on la convivència entre veïns i usuaris mai ha presentat controvèrsies".

CAMPANYES HUMANITÀRIES

A més, recalca que els veïns "han participat en nombroses campanyes humanitàries i solidàries, acollint menors del Sahara o Bòsnia; organitzant accions d'ajuda per a Síria o Haití; participant en projectes internacionals a Moçambic; o desenvolupant accions i activitats enfocades a les persones més necessitades de la comunitat local".

"El projecte de ciutat de l'Eliana es basa en el consens i totes les grans decisions que s'han adoptat en la nostra localitat s'acorden amb tots els grups polítics i agents socials implicats", diu, i posa l'accent que "un projecte d'estes característiques, del que este Ajuntament no té més informació que l'apareguda en els mitjans de comunicació, requeriria del vistiplau del ple de la corporació, mai d'una decisió individual de l'alcalde".

"Este Ajuntament, d'haver rebut alguna proposta, haguera iniciat un procés de consulta i debat entre els actors implicats, valorant i escoltant a tècnics, veïns o associacions", assegura, i lamenta "la confusió i l'equivocada versió que el departament de polítiques inclusives de la Generalitat té sobre les 17.500 persones que conformem l'Eliana".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3042211/0/leliana-replica-oltra-que-solament-sap-centre-menors-pels-mitjans-nega-ser-municipi-insolidari/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios