Comunitat Valenciana

Les monges del centre de Sogorb rebutgen "entrar en una guerra política" i defenen el retorn dels menors

  • Les Germanes Terciàries de Sogorb (Castelló), responsables de la institució titular del Centre d'acolliment de menors La Resurrección, han subratllat que no van a "entrar en cap guerra mediàtica ni política" després de la decisió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de traslladar als menors d'este a altres centres de la província. "Solament volem que els xiquets tornen", han manifestat.

En un comunicat, les responsables de la institució han lamentat que el passat 9 de maig "els xiquets i joves van haver d'eixir de forma precipitada", arran de que el departament que dirigix la vicepresidenta Mónica Oltra revelara l'existència "d'indicis de maltractament" a menors residents als quals es donava "poc menjar i caducat".

"El nostre únic objectiu és aconseguir que tornen", han reiterat les germanes, que tracten de "mostrar a l'opinió pública" i "aconseguir que les autoritats responsables" escolten els seus arguments: "No som dones mediàtiques, les càmeres i els micròfons són aliens al nostre dia a dia, però ens hem posat davant ells pel bé dels xiquets".

Així, les responsables han denunciat que, per a elles, va ser "esquinçador" veure eixir els menors del centre "amb total precipitació i dolor". Després d'esta situació, han assenyalat que van obrir les portes del centre a mitjans de comunicació i partits polítics perquè pogueren comprovar l'estat de les instal·lacions.

"Som dones de pau, eixe és el nostre carisma. No anem a entrar en cap guerra mediàtica ni política: hem volgut expressar la veritat", han reivindicat, per a agrair "a tots els que han mostrat la seua solidaritat en estos moments tan difícils, als treballadors, als antics alumnes, a les famílies col·laboradores, al poble de Sogorb i a la societat de la Comunitat Valenciana".

"MÉS DE 100 ANYS D'EXPERIÈNCIA"

En qualsevol cas, les germanes han insistit en la seua disposició a "seguir atenent els xiquets" i "mostrar la veritat, avalada per més de 100 anys d'experiència".

"Vivim en un sistema que ha costat molts anys construir i el nostre treball està connectat amb una xarxa de professionals d'institucions públiques: fiscals, mestres i pediatres que coneixen el Centre de La Resurrección i la nostra pràctica educativa. Ells són extraordinaris professionals i mai hagueren consentit un tracte inadequat dels xiquets que protegim i cuidem entre tots", han recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento