Les monges del centre de Sogorb rebutgen "entrar en una guerra política" i defenen el retorn dels menors

Les monges del centre de Sogorb rebutgen "entrar en una guerra política" i defenen el retorn dels menors

  • Les Germanes Terciàries de Sogorb (Castelló), responsables de la institució titular del Centre d'acolliment de menors La Resurrección, han subratllat que no van a "entrar en cap guerra mediàtica ni política" després de la decisió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de traslladar als menors d'este a altres centres de la província. "Solament volem que els xiquets tornen", han manifestat.

En un comunicat, les responsables de la institució han lamentat que el passat 9 de maig "els xiquets i joves van haver d'eixir de forma precipitada", arran de que el departament que dirigix la vicepresidenta Mónica Oltra revelara l'existència "d'indicis de maltractament" a menors residents als quals es donava "poc menjar i caducat".

"El nostre únic objectiu és aconseguir que tornen", han reiterat les germanes, que tracten de "mostrar a l'opinió pública" i "aconseguir que les autoritats responsables" escolten els seus arguments: "No som dones mediàtiques, les càmeres i els micròfons són aliens al nostre dia a dia, però ens hem posat davant ells pel bé dels xiquets".

Així, les responsables han denunciat que, per a elles, va ser "esquinçador" veure eixir els menors del centre "amb total precipitació i dolor". Després d'esta situació, han assenyalat que van obrir les portes del centre a mitjans de comunicació i partits polítics perquè pogueren comprovar l'estat de les instal·lacions.

"Som dones de pau, eixe és el nostre carisma. No anem a entrar en cap guerra mediàtica ni política: hem volgut expressar la veritat", han reivindicat, per a agrair "a tots els que han mostrat la seua solidaritat en estos moments tan difícils, als treballadors, als antics alumnes, a les famílies col·laboradores, al poble de Sogorb i a la societat de la Comunitat Valenciana".

"MÉS DE 100 ANYS D'EXPERIÈNCIA"

En qualsevol cas, les germanes han insistit en la seua disposició a "seguir atenent els xiquets" i "mostrar la veritat, avalada per més de 100 anys d'experiència".

"Vivim en un sistema que ha costat molts anys construir i el nostre treball està connectat amb una xarxa de professionals d'institucions públiques: fiscals, mestres i pediatres que coneixen el Centre de La Resurrección i la nostra pràctica educativa. Ells són extraordinaris professionals i mai hagueren consentit un tracte inadequat dels xiquets que protegim i cuidem entre tots", han recalcat.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3042207/0/les-monges-centre-sogorb-rebutgen-entrar-guerra-politica-defenen-retorn-dels-menors/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios