Intervenen 30 obres d'art falsificades d'artistes valencians com Benlliure o Pinazo

Intervenen 30 obres d'art falsificades d'artistes valencians com Benlliure o Pinazo

Intervenen 30 obres d'art falsificades d'artistes valencians com Benlliure o Pinazo
Intervenen 30 obres d'art falsificades d'artistes valencians com Benlliure o Pinazo (GVA)
Ampliar
  • Sis persones han sigut detingudes i altres 32 investigades per presumptes delictes d'estafa contra la propietat intel·lectual i robatori amb força.
  • La Policia ha comptat amb la col·laboració d'experts del Museu Sant Pius V de València i de tècnics de la direcció general de Cultura.
  • Els quadres, la majoria d'artistes valencians i trobats en diverses ciutats de tota Espanya, estan valorades en 160.000 euros.

La Policia de la Generalitat Valenciana s'ha confiscat d'un total de 30 obres d'art falsificades i valorades en 160.000 euros, la majoria d'artistes valencians. Sis persones han sigut detingudes i altres 32 investigades per presumptes delictes d'estafa contra la propietat intel·lectual i robatori amb força.

L'operació s'ha desenvolupat durant els últims cinc mesos en diverses capitals de províncies espanyoles i està coordinada pel Grup de Patrimoni de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Generalitat.

De les 30 obres intervingudes, un total de 28 corresponen a importants artistes valencians com Mariano Benlliure, Ignacio Pinazo, Emilio Sala Francés, José Segrelles, Francisco Lozano, Genaro Lahuerta, Eusebio Sempere, Juan García Ripollés, José Royo i Eustaquio Segrelles. La Policia també ha intervingut una taula original del segle XVI atribuïda a Jean Rottenhammer i sostreta de l'interior d'un domicili, una obra de Wifredo Lam i un oli d'Eduardo Rosales.

Les intervencions del Grup de Patrimoni han tingut lloc en punts de la Comunitat com València, Alacant, Ontinyent (València), Dénia i Elx (Alacant) i, en altres autonomies, a Sevilla, Madrid, Barcelona, Toledo i Logronyo. En l'operació, el Grup de Patrimoni de la Policia Autonòmica ha col·laborat amb el Grup de Patrimoni de la Unitat de Madrid, però també amb la Prefectura Superior de Policia de València, Catalunya, Castella-Lleó i Andalusia.

Per a la identificació de les obres, la Policia ha comptat amb la col·laboració d'experts del Museu Sant Pius V de València, tècnics de la direcció general de Cultura de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3041984/0/intervenen-30-obres-dart-falsificades-dartistes-valencians-com-benlliure-pinazo/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios