Comunitat Valenciana

Naix en el Bioparc una nova girafa d'una subespècie en perill d'extinció

  • Els motius que espenten a esta espècie cap a la desaparició són la caça il·legal, la pèrdua d'hàbitats i el creixement demogràfic humà.
  • D'aquesta subespècie, procedent d'Uganda i Kenya, en 1985 hi havia uns 150.000 individus mentre que en 2015 no superava els 100.000 exemplars.
  • Segons el parc, el seu objectiu és contribuir activament a la recuperació de determinades espècies sobre les quals existeix un gran risc d'extinció.
Nova girafa en Bioparc
Nova girafa en Bioparc
BIOPARC
Nova girafa en Bioparc

Bioparc València ha donat la benvinguda a una nova cria de girafa Rothschild (Giraffa camelopardalis rothschildi), també coneguda com Baringo, una de les subespècies de girafa més amenaçades del planeta.

Este naixement s'emmarca dins del programa europeu de reproducció (EEP) d'esta espècie, ha indicat el parc en un comunicat en el qual ha destacat que un dels seus objectius fonamentals és contribuir activament a la recuperació de determinades espècies sobre les quals existeix un gran risc d'extinció.

La nova girafa és una femella filla de Zora que, en esta ocasió, no ha acceptat la cria, per la qual cosa l'equip tècnic de Bioparc ha posat en marxa un dispositiu per a alimentar-la. La menuda està prenent cinc biberons al dia de 1.200 mil·lilitres cadascun compostos per una mescla de llet fresca sencera de vaca, llet d'ovella i llet deshidratada. De moment, es troba en el recinte interior amb la seua "mare adoptiva" Ché qui la cuida i manté el vincle amb els seus congèneres, expliquen.

Este mamífer, procedent del nord d'Uganda i el centre-oest de Kenya, està considerat com el més alt del món i la subespècie Rothschild es considera en perill d'extinció ja que la seua població silvestre segueix descendint cada any. Així, mentre que en 1985 hi havia uns 150.000 individus, en 2015 no superava els 100.000 exemplars.

Els motius que espenten a esta espècie cap a la desaparició són la caça il·legal, la pèrdua d'hàbitats i el creixement demogràfic humà, per la qual cosa des de Bioparc destaquen que cadascuna de les cries representen "l'esperança per a la futura supervivència de l'espècie".

La nova girafa se suma al grup de nou exemplars que habiten en Bioparc i que està format per un mascle, Julius, tres femelles adultes, Zora, Che i Bulería, i 5 femelles nascudes a València, Àfrica, Sahira, Kenya, Lluna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento