Comunitat Valenciana

Consell destina 229 milions per a incentivar l'ocupació d'aturats majors de 30 anys en tres anys

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha presentat este dijous el Pla d'Ocupació i Formació 'Avalem Expèriencia' per al qual es destinaran 229 milions d'euros amb l'objectiu de millorar les perspectives d'ocupació i la inserció laboral d'aturats majors de 30 anys durant un període intensiu de tres anys, des de 2017 fins el 2019. L'objectiu és incentivar l'ocupació de 190.600 persones.
Presentació d'Avalem Experiència
Presentació d'Avalem Experiència
GVA
Presentació d'Avalem Experiència

Així mateix, el programa busca donar resposta a la situació d'emergència social que suposa l'elevada taxa d'atur especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos aturades.

Així ho ha explicat Climent durant la presentació del Pla, acompanyat pel president del Consell, Ximo Puig, i de la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha destacat que el programa busca "reconstruir "l'autoestima" dels aturats de llarga durada, ja que "no es pot culpar les persones d'esta situació perquè es tracta d'una fallada sistèmica".

El conseller ha indicat que segons les últimes dades arreplegades a la Comunitat Valenciana sobre l'índex d'atur, els aturats majors de 30 anys representen el 77,3% del total registrat i el 63,5% de la parada registrada en l'Enquesta de Població Activa (EPA). Dins d'este grup, les persones majors de 45 anys són les que tenen el major pes percentual.

"Estos col·lectius desatesos en les anteriors legislatures són una franja estigmatitzada per l'atur, que pot oferir valors tan importants com l'experiència i el coneixement a les empreses de la Comunitat Valenciana, i també els joves que inicien la seua carrera professional en estes empreses", ha valorat Climent, qui, en este sentit, ha reivindicat que amb este objectiu s'ha ideat este programa que busca acabar amb el desànim de les persones aturades i estimular-les en la cerca activa d'ocupació".

LÍNIES ESTRATÈGIQUES

Per a açò, el programa s'articula entorn de quatre línies estratègiques d'actuació. La primera se centra en l'àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d'esta manera, permetre la tornada a l'ocupació. Açò s'aconseguirà, ha explicat Climent, a través d'un pla de xoc que oferirà "atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball".

El segon eix d''Avalem Experiència' recolzarà les iniciatives d'emprenedoria i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d'acompanyament a emprenedors.

D'altra banda, el programa també tindrà facilitarà servicis d'orientació, intermediació i cerca d'ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que es compondrà d'activitats com a entrevistes o xarrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d'un tutor.

Finalment, la quarta línia d'actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

"Es tracta d'un programa ambiciós que busca aprofitar la capacitat dels majors per a aconseguir caminar cap a un model econòmic més sostenible i pensat en les persones. L'experiència és més que mai un valor afegit i totes les persones fan falta", ha subratllat Climent.

215.000 ATURATS DE MÉS DE 44 ANYS A LA COMUNITAT

Durant la seua intervenció, Puig ha subratllat que 'Avalem Experiència' és una aposta "fonamental" del Govern valencià perquè actua sobre els sectors socials que han patit "realment i d'una manera molt greu" la crisi econòmica. "Són persones a les quals en un moment determinat els ha caigut la vida, perquè s'han quedat sense treball i molts d'ells sense vida personal", ha assenyalat.

El 'president' ha xifrat en 215.000 les persones parades a la Comunitat Valenciana que tenen més de 44 anys i, per açò, ha destacat que amb este programa el Consell vol traslladar el missatge que "hi ha futur més enllà dels 44 anys, i dels 50".

A més, el cap del Consell ha incidit que si el pla 'Avalem Experiència' possibilita que 50.000 persones puguen entrar al mercat de treball en 2017, el PIB valencià augmentaria tres punts, un creixement econòmic que es traduiria també en una major capacitat de redistribució.

'AVALEM JOVES +'

D'altra banda, ha avançat que la convocatòria de la línia d'ajudes inclosa en el programa 'Avalem Joves +' i destinada a fomentar la contractació de jóvens qualificats està "absolutament superada", ja que els ajuntaments han sol·licitat ja 21,5 milions d'euros, "molt per damunt dels 15 milions previstos en la primera convocatòria".

"Això significarà que més de 2.000 jóvens van a tindre la seua primera oportunitat laboral i, al mateix temps, amb el seu treball, contribuiran a millorar l'acció dels servicis públics de les corporacions locals", ha subratllat.

Per la seua banda, Oltra ha destacat el caràcter participatiu d''Avalem Experiència', que "ha nascut de la codecisió" entre les diferents institucions implicades, i ha assegurat que l'objectiu d'este programa és el de "rescatar persones", així com facilitar l'ocupació i la igualtat entre homes i dones majors de 30 anys perquè puguen "desenvolupar el seu projecte de vida".

"La prioritat del Govern del Botànic és governar per a les persones i, en conseqüència, reparar, restituir i reconstruir aquells drets que han sigut retallats, sostrets o negats amb l'excusa d'una crisi econòmica social i moral producte d'un model econòmic especulatiu", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento