Comunitat Valenciana

Condemnen quatre dels '7 de l'AVE' a una multa de 540 euros per lesions i absolen la resta

  • El jutjat penal número 2 d'Alacant ha condemnat a una multa de 540 euros per un delicte de lesions quatre dels acusats pels successos ocorreguts durant la manifestació a Alacant al juny de 2013 contra la corrupció i la inauguració de la línia d'Alta Velocitat -a la qual va acudir l'aleshores príncep Felip i el president del Govern, Mariano Rajoy, entre altres autoritats-. La pena imposada té en compte els atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press este dijous, se'ls absol de la resta de delictes que se'ls imputaven. Així mateix, als altres tres acusats dels coneguts com '7 de l'AVE' els absolen de tots els delictes.

Als processats, entre els quals es troba un dirigent del sindicat CCOO, se'ls imputaven diversos delictes de desordes públics, atemptat, danys i lesions; se'ls acusava de bloquejar amb pedres l'eixida de l'aparcament de l'estació de Renfe i d'apedregar als agents. El juí es va celebrar la setmana passada, els dies 10 i 11 de maig.

La resolució considera provat que durant la concentració, que "va discórrer en general de manera pacífica", un inspector del Cos Nacional de Policia "es va aproximar per darrere a un grup de persones que portava una pancarta i va colpejar amb la defensa reglamentària en el cap almenys a dos d'elles".

Un dels acusats li va agarrar la porra i una altra processada va colpejar a l'agent amb el masteler de la bandera que portava, mentre que altres tres acusats, entre altres persones, van llançar patades al policia. A conseqüència de l'agressió, segons la sentència, l'inspector va patir lesions que van tardar a curar 45 dies i per les quals va haver d'estar de baixa.

No obstant açò, la sentència explica que en una de les fotos que arreplega un moment del vídeo de la protesta que es va exhibir en la vista es mostra la "enèrgica descàrrega, per part d'un policia uniformat, d'un recolzament en el cap o esquena d'una persona que sosté amb unes altres una pancarta" i "l'actuació en solitari" de l'agent, ja que els seus companys es veuen a certa distància de la pancarta. Una informació "rellevant" en la qual van coincidir també els testimonis.

EXTRALIMITACIÓ POLICIAL

Per açò, conclou que l'actuació del Policia va constituir "una extralimitació en les seues funcions", la qual cosa li va fer perdre la qualitat que fonamenta la seua especial protecció "i ho va convertir estos efectes en nero particular". Com a conseqüència, continua la resolució, l'agressió que patix a continuació "no pot donar lloc als delictes d'atemptat".

D'altra banda, la sentència assenyala que diverses persones, entre elles un dels jutjats, van espentar "lleument" a un agent.

Així mateix, arreplega que un altre dels processaments va col·locar una pedra gran en el carril d'eixida de l'aparcament "amb la finalitat d'obstruir el pas de vehicles", que va ser retirada al costat d'altres per la Policia sense enfrontament.

També indica que dos dels acusats, entre altres persones, van llançar pedres sense causar lesions i que un vehicle policial va patir danys ja indemnitzats, "sense que conste la manera de producció ni el seu autor".

La resolució no és ferma i contra ella cap recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento