Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I

Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I

Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I
Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I (CASA REAL)
Ampliar
  • Aquest any opten als guardons un total de 220 candidats, experts en diferents camps de treball.
  • S’estrenaran com a jurats enguany els Nobel Bernard Lucas Feringa (Química en 2016), Serge Haroche (Física en 2012) i Stefan Hell (Química en 2014).
  • Els seus sis guardons, de 100.000 euros cadascun, medalla d'or i diploma els converteix en un dels millor remunerats del país.

Els pròxims dies 5 i 6 de juny se celebrarà a València la reunió de jurats per a deliberar qui seran els guardonats amb els Premis Rei Jaume I 2017. Enguany, el jurat estarà format per prop de 80 persones, de les quals 18 són Premis Nobel.

Els jurats triaran entre les candidatures a cadascun dels guanyadors per a les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor. Enguany opten als guardons 220 candidats, experts en els diferents camps de treball, segons ha informat l'organització dels guardons en un comunicat. 

Dividits en especialitats, en total estaran a València cinc Premis Nobel de Medicina, vuit Nobel de Química, tres de Física i dues d'Economia. Enguany destaca la presència per primera vegada en els premis millor remunerats d'Espanya de tres guardonats amb el Nobel, que s'estrenaran com a jurats en les deliberacions: Bernard Lucas Feringa (Premi Nobel de Química en 2016), Serge Haroche (Premi Nobel de Física en 2012) i Stefan Hell (Premi Nobel de Química en 2014). 

A més, també es comptarà amb la presència dels principals empresaris del país com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor. Els Premis Rei Jaume I estan dedicats a la promoció de la Ciència, la Investigació i el Emprenedoria a Espanya, i "una de les seues característiques més destacades és l'excel·lència dels seus jurats". 

Els seus sis guardons, de 100.000 euros cadascun, medalla d'or i diploma els converteix en un dels millor remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació a Espanya.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3040850/0/total-18-premis-nobe-formaran-part-jurats-2017-premis-rei-jaume-i/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios