Cs exigirà en Les Corts i en els ajuntaments que es complisca la llei de concerts educatius

Cs exigirà en Les Corts i en els ajuntaments que es complisca la llei de concerts educatius

Cs exigirà en Les Corts i en els ajuntaments que es complisca la llei de concerts educatius
Cs exigirà en Les Corts i en els ajuntaments que es complisca la llei de concerts educatius (CIUDADANOS)
Ampliar
  • Segons el grup parlamentari, amb aquesta moció pretenen "garantir la llibertat d'elecció de centre i la igualtat d'accés".
  • Demanen que es prenguen les mesures oportunes per a "evitar que este conflicte es repetisca anualment a l'hora d'assignar els concerts".
  • Marta Martín ha denunciat que "alguns d'un costat i del contrari encara no s'han assabentat que no es pot gestionar els col·les des de la ideologia".

Ciutadans (Cs) presentarà una moció en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i en les Corts Valencianes per a exigir que es complisca la llei de concerts educatius i així "garantir la llibertat d'elecció de centre i la igualtat d'accés".

La diputada de Cs en el Congrés Marta Martín ha denunciat que la revisió dels concerts iniciada pel Consell "vulnera la llibertat d'elecció de centre educatiu i la igualtat d'accés", segons ha informat la formació taronja en un comunicat.

A més, ha recordat que "el Tribunal Suprem defineix el sistema educatiu com una estructura dual que concedeix a tots dos models el caràcter de complementaris" i que, per tant, "no atorga als centres concertats un caràcter secundari o accessori".

Per açò, Martín ha avançat que tots els grups municipals de Ciutadans i els representants del grup en les Corts instaran el Consell a "garantir que no es vulnere el dret de llibertat d'elecció arreplegat en l'article 27 de la Constitució Espanyola sobre el dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament".

La diputada per Alacant ha afegit que Cs també sol·licitarà al Govern autonòmic "i, en defecte d'açò, al Ministeri d'Educació, Cultura i Esports", que prenguen les mesures oportunes per a "evitar que este conflicte es repetisca anualment a l'hora d'assignar els concerts".

"L'educació és un servici d'interés públic que es pot satisfer des de la gestió pública o concertada i els polítics hem de defendre la qualitat i l'equitat educativa des del més estricte respecte a la legalitat i intentant fer un servici públic i no un al·legat propagandístic", ha reivindicat.

Enfront d'este model, Marta Martín ha denunciat que "alguns d'un costat i del contrari encara no s'han assabentat que no es pot gestionar els col·les des de la ideologia".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3040293/0/cs-exigir-corts-tots-els-ajuntaments-comunitat-valenciana-que-es-complisca-llei-concerts-educatius/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios