Comunitat Valenciana

Estat i Generalitat inicien les negociacions per a resoldre discrepàncies sobre la llei de funció social de l'habitatge

  • L'Estat i la Generalitat Valenciana han acordat iniciar les negociacions per a resoldre les discrepàncies manifestades en relació amb alguns articles contemplats en la Llei per la funció social de l'habitatge de la Comunitat Valenciana.
Vivenda
Vivenda
EUROPA PRESS
Vivenda

Així ho publica este dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que detalla els articles sobre els quals existix discrepància, entre ells el número 2, sobre el dret a gaudir d'un habitatge assequible, digne i adequat o part del 5, concretament en els supòsits en els quals es dóna l'incompliment de la funció social de la propietat d'un habitatge.

La llei es referix a supòsits com que un habitatge estiga deshabitat de forma permanent i injustificada, l'ús inadequat en sotmetre-la a una utilització diferent de la seua qualificació urbanística o la sobreocupació per explotació econòmica de la mateixa.

Altres punts de la llei sobre els quals es debatrà en la comissió són els referits a exercir el dret subjectiu a un habitatge davant la Conselleria competent, que haurà de resoldre la sol·licitud en sis mesos proporcionant una solució habitacional, el registre d'habitatges deshabitats, les infraccions sobre este tema o les mesures per a garantir la protecció a les persones en procediments d'execució hipotecària.

També existixen discrepàncies entorn de l'article 13, que regula la declaració de l'interés social i la necessitat d'ocupació a l'efecte d'expropiació forçosa de l'usdefruit temporal d'habitatges culpables en procediment de desnonament per a la cobertura de necessitats d'habitatge de persones en situació d'emergència social.

A partir d'ara es designarà un grup de treball per a proposar la Comissió Bilateral de Cooperació la solució que procedisca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento