Comunitat Valenciana

Morenilla: "Marí (PSPV) em va dir que m'anaven a ficar en Emarsa" si no donava dades de finançament il·legal del PP

  • L'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar) José Juan Morenilla ha afirmat que el socialista Ramón Marí, exconseller d'Emarsa, li va dir que el "ficaria" en el cas Emarsa si no li donava dades sobre el presumpte finançament il·legal del PP de València. "Tu voràs", ha afirmat que li va indicar.

Morenilla s'ha pronunciat així este dimecres en la vista per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València), en resposta a les preguntes de les defenses.

L'acusat, durant la seua declaració, s'ha referit a un esmorzar que va mantindre amb Ramón Marí -exercix d'acusació en el procés- al febrer de 2012 i en el mateix li va demanar dades sobre el finançament il·legal del PP de València. "Em va dir que si no li la donava, m'anaven a ficar en Emarsa. Va quedar així. Em va dir 'tu voràs...".

Seguidament, ha asseverat que dies més tard va arribar un escrit anònim, aportat per la socialista Carmen Martínez, en el qual se'l relacionava amb l'empresari escapolit Ignacio Roca. "I tot era fals". Així mateix, van començar les confessions en este cas per part de l'exdirector financer d'Emarsa Enrique Arnal i de l'exgerent Esteban Cuesta en les quals se'ls incriminava.

"En 13 dies s'havia orquestrat tot açò perquè estos senyors desviaren l'atenció a un altre lloc", ha dit i ha lamentat que en el cas concret de Cuesta, "en arribar a un pacte amb les acusacions, malgrat ser l'autor material del frau, se li demana menys pena que a mi -12 anys enfront de 14 de presó-".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento