Comunitat Valenciana

L'exgerent de l'Epsar insistix: "L'únic que no feia falta per a cometre el frau en Emarsa era jo"

  • L'exgerent de de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar) José Juan Morenilla ha insistit a subratllar la seua innocència en el juí del cas Emarsa i ha repetit: "L'únic que no feia falta per a cometre el frau en Emarsa era jo". "Mai ha passat pel meu ànim la més mínima intenció de participar en este frau", ha manifestat.
Juí Emarsa
Juí Emarsa
EUROPA PRESS
Juí Emarsa

Morenilla s'ha pronunciat així este dimecres en la vista per la peça principal del cas Emarsa, en resposta a les preguntes de les defenses. Ha seguit la línia que va mantindre ahir davant les acusacions i s'ha desmarcat per complet de qualsevol tipus d'irregularitat en la gestió de la depuradora de Pinedo (València), on s'ha investigat un desfalc d'al voltant de 25 milions d'euros.

"No he tingut cap increment patrimonial il·lícit. No se m'atribuïx ni un cèntim d'euro de patrimoni irregular. Mai. Totes les acusacions que hi ha contra mi són sobre conjectures", ha dit, per a agregar: "No m'he portat ni un cèntim d'Emarsa ni he estat de viatge a costa d'Emarsa ni he participat en cap benefici patrimonial il·lícit".

L'acusat, qui s'enfronta a una pena de 14 anys de presó, tal com li reclama el ministeri fiscal, ha afirmat que "mai" s'ha concertat amb ningú i que "mai" ha passat pel seu ànim "la més mínima intenció de participar en este frau". És més, ha agregat: "Si haguera tingut la més mínima sospita del que estava passant, mai ho haguera permès. Ho haguera denunciat".

En esta línia, ha assenyalat que no era precisa la seua col·laboració per a cometre el frau: "L'únic que no fa falta sóc jo. No tinc capacitat de maniobra en Emarsa". Així, ha reiterat que els diners que s'han defraudat eren d'Emarsa i en esta mercantil ell no tenia capacitat d'obrar, ha defès. "No hi ha ni un sol document en el qual haja ordenat el pagament d'una factura d'Emarsa, de llots, de viatges o de grands dinars", ha reiterat.

Per estos motius, ha asseverat que ell no podia impedir el frau encara que ho haguera conegut: "Jo, dins d'Emarsa, no podia impedir ni que contractaren ni que pagaren. No podia disposar ni d'un cèntim d'euro de l'empresa. I en l'Epsar els pagaments s'autoritzaven amb firmes mancomunades amb el gerent i un director financer", ha defès.

L'acusat ha afirmat que tampoc coneixia ni contractistes ni proveïdors d'Emarsa, i ha destacat que "confiava" en el control que es feia des de la pròpia entitat de sanejament i des de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi). "No tenia contacte amb les empreses gestores de llots, ni en Emarsa ni en cap depuradora. No era la meua funció. Era impossible", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento