Comunitat Valenciana

L'exdirector financer d'Emarsa diu que Crespo va demanar a directius del PP "estricta confidencialitat" amb proveïdors

  • L'exdirector financer d'Emarsa, Enrique Arnal, ha manifestat que l'empresa en la qual va estar treballant des de l'any 1995 fins el 2010 era "política" i que l'expresident de l'entitat i exvicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo, va demanar a l'exgerent, Esteban Cuesta, que els càrrecs directius "foren del PP" i que existira "estricta confidencialitat" amb els proveïdors. "Per este motiu em va demanar, o que m'afiliara al partit, o que seguira les directrius del partit", ha dit.
Juí Emarsa
Juí Emarsa
EUROPA PRESS
Juí Emarsa

Arnal s'ha pronunciat així en la seua declaració en la setena sessió del juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un suposat desfalc de més de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València).

Arnal va arribar a Emarsa abans que Cuesta i ha explicat que es va encarregar a partir de 1997 del departament financer. "Les meues funcions eren d'auxili als auditors i d'elaboració de nous pressupostos interns per a ser aprovats pel Consell d'Administració", ha dit, i ha ressaltat que el seu paper en facturació era "residual".

Quant al segell que portaven les factures per a ser abonades, ha dit: "És un segell genèric, d'ús col·lectiu. Jo amb ell solament validava que coincidien les unitats, el preu, els albarans i el pressupost", ha manifestat.

L'acusat, qui ha aclarit que el seu superior jeràrquic era Cuesta "però també els superiors de l'Emshi", ha indicat que Emarsa era una empresa "política" amb finançament públic que s'ha regit per "directrius polítiques de partit. No per directrius de polítiques d'Estat", ha asseverat. I esta manera d'actuar ja existia "abans de l'arribada de Cuesta", ha asseverat.

Quan entra Cuesta en Emarsa, ha prosseguit, al principi li va voler acomiadar per ordres" de Crespo i este li va assenyalar que tenia una instrucció "molt, molt clara de Crespo" d'acomiadar-lo perquè este volia que els càrrecs directius de l'empresa foren "única i exclusivament del PP", ha reproduït.

Així mateix, ha afirmat que com ell no va voler marxar-se sense cap tipus d'indemnització, l'exgerent li va proposar, o bé afiliar-se al PP, o "si més no seguir les directrius polítiques del partit". "Jo li vaig dir que no m'anava a afiliar al PP, però sí vaig acceptar seguir les directrius perquè era una cosa que no em venia de noves", ha asseverat.

Pel que fa a eixes directrius, ha afirmat que consistien en "estricta confidencialitat" amb proveïdors del PP. "Era mantindre allunyades les mirades a administratius i a sindicats. A tots, menys al cos directiu. Era una tasca comuna de tot el cos directiu", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento