Comunitat Valenciana

Un concert de nou hores inunda de sons aquest dissabte el Centre del Carme dins d'Ensems 2017

  • Álex Mendizábal actuarà amb una instal·lació sonora en el claustre gòtic de la galeria des de les 11 fins a les 19 h.
  • Després, l’artista italià Giovanni Lami oferirà el seu primer concert a Espanya, en el qual estendrà una cinta magnètica per a crear un bucle de so.
  • La programació d'Art Sonor i Músiques Experimentals s’estendrà amb originals i innovadores propostes fins al pròxim 4 de juny.
El artista desplegará una instalación de globos
El artista desplegará una instalación de globos
ENSEMS
El artista desplegará una instalación de globos

El Centre del Carme de València acull aquest dissabte un concert "únic i irrepetible" de fins a nou hores de durada dins de la programació del Festival Internacional de Música Contemporània de Valènica Ensems 2017 i com a punt i final de la setmana més internacional del certamen.

Des de les 11 fins a les 19 hores, Álex Mendizábal actuarà en el claustre gòtic de la galeria activant i tocant una instal·lació sonora a manera d'instrument gegant creada a partir d'infinitat de globus de plàstic i diferents objectes quotidians que en conjunt vibraran, sonaran i ompliran de freqüències el claustre, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. 

Després de l'arrencada de la secció d'Art Sonor i dels tres concerts celebrats en el Palau de la Música de València en les últimes jornades, Ensems aposta aquest cap de setmana per la seua aposta "més arriscada" amb el treball de dos artistes amb "peculiars formes de treballar". Així, al final de l'espectacular peça d'Álex Mendizábal, a les 20 hores el claustre renaixentista del Centre del Carme acollirà el primer concert a Espanya de l'artista italià Giovanni Lami

En el seu recital, Lami estendrà diversos metres de cinta magnètica que, connectats a un magnetòfon, construiran un bucle de so a força de paisatges sonors, interferències i errors de so analògic.

En la frontera entre concert i performance

Ambdues peces, la de Mendizábal i la de Lami es troben "en la frontera del concert i en un lloc indeterminat entre la performance, la instal·lació i l'obra d'art cinètica", destaquen des de l'organització del certamen.

La programació d'Art Sonor i Músiques Experimentals, comisariada per Edu Comelles, seguirà el pròxim dissabte 20 de maig amb les actuacions del valencià Alozeau i el duo d'electrònica de Madrid Javier Piñango & Juan Antonio Nieto; una setmana més tard amb la acordeonista valenciana Isabel Latorre i el castellonenc Rauelsson; i finalment es tancarà la secció el 4 de juny amb l'artista noruega Camille Norment i Santiago Latorre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento