Comunitat Valenciana

La Generalitat farà "pinya" amb el Govern perquè Europa no cobre la multa del dèficit o la reduisca

  • El Consell de Ministres va determinar la responsabilitat exclusiva de la Comunitat per incompliment del dret de la UE.
  • Per al conseller d'Economia, la decisió del TS va ser "un disgust" que ha recordat que el seu departament va intentar evitar mitjançant un recurs, ara rebutjat.
  • Ara cal esperar la resolució del procés en el Tribunal de Justícia de la UE, atés que Espanya va recórrer la multa.
Fachada del Tribunal Supremo
Fachada del Tribunal Supremo
EUROPA PRESS
Fachada del Tribunal Supremo

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat este dijous que la Generalitat Valenciana farà "pinya" amb el Govern d'Espanya perquè el Tribunal de Justícia de la UE no cobre la multa de 19 milions d'euros per la manipulació de dades del dèficit o, en cas que sí reclame el muntant, que la quantitat "siga molt més reduïda".

Així ho ha indicat Soler als mitjans de comunicació, després que este dimecres el Tribunal Suprem haja confirmat que la Generalitat Valenciana ha de pagar la multa de 18,93 milions d'euros que va imposar la Unió Europea per manipular dades de dèficit en l'autonomia, en considerar ajustat a dret l'acord del Consell de Ministres impugnat pel Consell, que va determinar la responsabilitat exclusiva de la Comunitat per incompliment del dret de la UE.

Per a Soler, la decisió del TS va ser "un disgust" que ha recordat que el seu departament va intentar evitar mitjançant un recurs de la Generalitat contra l'acord del Consell de Ministres, de 4 de març de 2016, de repercutir a esta autonomia la responsabilitat exclusiva del pagament de la multa de 18,93 milions d'euros imposada a Espanya pel Consell de la UE el 13 de juliol de 2015 per manipulació de les dades del dèficit a la Comunitat.

No obstant açò, ha lamentat que la secció tercera de la sala contenciosa administrativa del Suprem desestimara este recurs. "El Suprem ha parlat i s'ha acabat la història", ha puntualitzat per a recordar que ara cal esperar la resolució del procés en el Tribunal de Justícia de la UE, atés que Espanya va recórrer la multa.

Per açò, ha indicat que la Generalitat farà "pinya amb el govern d'Espanya per a anar al Tribunal Europeu i aconseguir que finalment la multa no es pose i si es posa que siga molt més reduïda", ha postil·lat.

En tot cas, Soler ha lamentat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, descomptara la multa del finançament autonòmic de la Generalitat en 2016. "El que esperàvem era recuperar eixos 19 milions, donades les circumstàncies que no hi ha nou sistema de finançament autonòmic i tenim recursos tan limitats", ha admés Soler, qui espera que a través dels tribunals europeus "l'impacte sobre la butxaca del contribuent valencià siga el menor possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento