Comunitat Valenciana

Agricultura impulsa ajudes per a millorar la producció i comercialització de mel

  • La mesura pretén "consolidar la professionalització del sector apícola i aconseguir una major modernització i competitivitat".
  • Podran ser beneficiàries les explotacions apícoles que estiguen inscrites en el Registre d'Explotacions Ramaderes (REGA), així com agrupacions d'apicultors.
  • La Conselleria d'Agricultura actualitza així la normativa vigent i s'adapta al Programa Nacional de Mesures d'ajuda a l'Apicultura.
Miel
Miel
PIXABAY/STEVEPB
Miel

La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat les bases reguladores de les ajudes per a millorar les condicions de producció i comercialització de mel a la Comunitat Valenciana. D'esta manera, s'actualitza l'orde d'ajudes i s'adapta al Programa Nacional de Mesures d'ajuda a l'Apicultura per al període 2017/2019, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En l'orde d'ajudes s'inclouen quatre línies de subvenció. Una primera es destinarà a prestar assistència tècnica als apicultors i a les agrupacions d'apicultors. Una altra estarà destinada a la lluita contra la varroasi, i altres amenaces dels ruscs. Les últimes dues línies d'ajuda es destinaran a la racionalització de la transhumància i a mesures de suport als laboratoris d'anàlisi de les característiques fisicoquímiques de la mel.

De les ajudes podran ser beneficiàries les explotacions apícoles que estiguen inscrites en el Registre d'Explotacions Ramaderes (REGA), així com agrupacions d'apicultors i laboratoris apícoles.

Segons la Generalitat, amb estes quatre línies d'ajudes es pretén "consolidar la professionalització del sector apícola i aconseguir una major modernització i competitivitat, incorporant les últimes tècniques i avanços científics". A més, es vol millorar els sistemes de producció i comercialització així com obrir nous mercats, tot açò amb un producte de qualitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento