Comunitat Valenciana

Puig: Quan el PP "diu llibertat educativa diu privilegis", com "Blasco parlava de cooperació"

  • Isabel Bonig ha preguntat en la tribuna sobre si l'Executiu valencià "pensa atendre la veu del poble valencià que clama per la llibertat educativa".
  • "Hi ha tres coses que no podem consentir: ni privilegis en contra de la igualtat d'oportunitats, ni ineficiència en els recursos públics ni postveritat", ha dit Puig.
  • Assegura que "cap alumne que haja començat el Batxillerat en un centre haurà de desplaçar-se" i que s'han concertat noves unitats de FP i d'Educació Especial.
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit este dijous en què el seu Consell, "per més que ho diga" el PP, no està en contra de l'ensenyament concertat. "Ho podria estar, però no ho està; està simplement complint la llei", ha explicat, per a agregar tot seguit que quan el PP parla de llibertat, "diu privilegis i desigualtat" i "és com quan el senyor (Rafael) Blasco parlava de cooperació".

Així ho ha assegurat davant la pregunta plantejada per la portaveu del grup popular, Isabel Bonig, sobre si l'Executiu valencià "pensa atendre la veu del poble valencià que clama per la llibertat educativa" després de la manifestació del passat dissabte contra la supressió de 31 aules concertades en Batxillerat. Com a símbol, tots els diputats del PP han acudit al ple amb camisa blanca i han col·locat en els seus seients cartells en defensa de la "llibertat educativa".

Puig ha assenyalat que el Consell "atendrà sempre des del diàleg totes les posicions" que hi haja sobre qualsevol qüestió a la Comunitat i en este tema concretament "s'ha parlat amb la patronal de la concertada i els sindicats, i així es farà sempre". No obstant açò, després de recalcar que respecta "qualsevol manifestació, qualsevol posició", ha advertit: "Hi ha tres coses que no podem consentir: ni privilegis en contra de la igualtat d'oportunitats, ni ineficiència en els recursos públics ni postveritat".

Bonig ha col·locat en la tribuna una samarreta amb el lema 'llibertat educativa' i ha retret que fa uns anys els qui estan en el poder se situaven darrere de la pancarta i ara "es parapeten en la catifa" del Palau i "criden privilegis al que fa uns anys cridaven drets".

"El dissabte més de 40.000 persones, votants de tots els partits, amb tot tipus de creença, van eixir al carrer clamant llibertat", ha explicat Bonig, que ha recordat que va ser el PSOE qui "va inventar els concerts" en 1984 i el sindicat UGT el que ha dit que tenen menor cost que una unitat pública. "No creuen que caldrà escoltar la veu d'un poble?", ha preguntat a Puig parafrasejant el vers de Vicent Andrés Estellés.

Així mateix, ha subratllat que una sentència del Tribunal Suprem afirma que la concertada no pot considerar-se com a subsidiària respecte a la xarxa pública i el tancament d'unitats només està justificat quan es produeix un descens de sol·licituds per davall de les ràtios havent-hi vacants en la pública.

"Criden privilegis al que nosaltres cridem llibertat", ha incidit Bonig, que ha reiterat que si el PP torna a governar "eliminarà el decret de xantatge lingüístic i recuperarà els concerts i la llibertat educativa".

Puig ha respost a la 'popular' que són "els radicals absoluts d'este país i "l'extrema imprudència", i ha assegurat que a este Consell "l'única cosa que li interessa de veritat és que els xiquets tinguen la millor educació possible" mentre el PP el que fa és "jugar amb fantasmes partidistes" perquè "els interessa l'espectacle".

Sobre la supressió de concerts en Batxillerat, ha indicat que s'han reordenat per a "crear aules on fa falta a les famílies, no a les empreses". Així, en l'educació obligatòria s'han "ajustat" a la legislació i en Batxillerat es compleix la llei estatal, perquè "només a Madrid i Comunitat Valenciana" s'havia generalitzat la concertació, sempre amb criteris objectius i atenent a la necessitat de places.

Ha recalcat que cap alumne que haja començat el Batxillerat en un centre haurà de desplaçar-se i ha ressaltat que s'han concertat noves unitats de FP Bàsica i també en Educació Especial: "On està l'atac a la concertada?".

La diputada del PP Beatriz Gascó ha preguntat si el Consell vol convertir-se en el "botxí de la concertada" i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha aprofitat els crits de "llibertat" des de la bancada popular per a preguntar si "canten llibertat pels botxins que tenen a la presó".

A més, ha subratllat que s'ha renovat el 85% dels concerts perquè "són necessaris". No obstant açò, ha matisat que treballen per l'eficiència en l'ús de recursos públics -"vostés, poc", ha dit al PP- però "per a nosaltres són sagrats". "Per a nosaltres els diners són sagrats, el que feien vostés era mirar la butxaca dels seus amics", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento