Comunitat Valenciana

L'exgerent d'Emarsa diu que veia Crespo (PP) "tots els mesos" perquè li havia d'entregar "quantitats de diners"

  • Esteban Cuesta va passar de ser director d'infermeria de l'àrea de Sagunt a gerent de l'empresa pública Emarsa des de 2004 a 2010, i açò malgrat que no tenia "cap" coneixement sobre depuradores o aigües i seguix sense tindre'l. Segons ha comentat en el juí del cas Emarsa, qui li va posar ací va ser Enrique Crespo, aleshores president de l'entitat, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises. "Estava 24 hores a la seua disposició", ha dit, i ha exposat que es reunia amb ell "tots els mesos" perquè li havia d'entregar "quantitats de diners" procedents del tractament dels llots.
Juí Emarsa
Juí Emarsa
EUROPA PRESS
Juí Emarsa

Cuesta, qui també va ocupar el càrrec d'alcalde pedani de Benimàmet-Beniferri (PP), s'ha pronunciat així en la seua declaració en la sisena sessió del juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un suposat desfalc de més de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València). "Jo ací vinc a dir la veritat que he viscut", ha insistit en diverses ocasions.

Ha explicat davant el tribunal que va arribar a ser gerent de la depuradora "per Crespo", amb qui coincidia "en ocasions" en actes del PP i després per una sèrie de requalificacions urbanístiques. "Em va proposar el càrrec i m'ho vaig prendre com un repte personal. En el PP, en eixa època, solament es podia accedir a millores polítiques o bé perquè un càrrec important et fica, per 'enxufisme', o per estar prop d'algú", ha dit.

Quan li va proposar este càrrec, ha assenyalat que li va comentar a Crespo que ell era infermer i que solament s'encarregava de gestionar el centre de salut. "Li vaig dir que no tenia formació i la contestació va ser "no et preocupes absolutament de res, que jo porte allí anys, els departaments ja estan muntats i ja està tot muntat". "M'ho vaig prendre com una millora i ha sigut tot el contrari", ha lamentat.

"Em va demanar màxima discreció i la complisc", ha asseverat. "Després, un dia em va cridar i em va dir que anara a la depuradora que m'estava esperant, que ja havia sigut nomenat gerent. Quan vaig arribar, m'estava esperant amb una placa que posava 'Presidència'".

Quan va començar a treballar en Emarsa -primer amb un sou de 65.000 euros anuals i posteriorment amb 93.000-, ha dit, no tenia "ni idea" del que eren poders -tenia poders amb un límit de 60.000 euros- i ha postil·lat: "Jo en la meua vida el que havia fet era cobrar de Conselleria i pagar la gasolina del cotxe. I tindre un compte corrent, d'estalvi".

Una vegada en la mercantil, estava "al servici" de Crespo: "A mi on m'ha cridat Crespo, he anat. Ens hem reunit en la depuradora, en la Diputació, en l'Emshi, en un hotel, en la seua casa... Em reunia amb ell tots els mesos perquè li havia d'entregar quantitats de diners", ha confessat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento